Biefstuk reepjes met spinazie
06 september 2014 

Biefstuk reepjes met spinazie

Biefstuk reepjes met spinazie is een maaltijd die je als lunch en avondmaal kan nemen. Het lichaam voeden is erg belangrijk bij onze begeleiding en deze maaltijd doet dat zeker!

Recept biefstuk reepjes met spinazie

Ingrediënten:

  • 40 gram spinazie
  • 175 gram kogelbiefstuk
  • 75 gram champignons
  • 100 gram ui
  • 1 teentje knoflook
  • 15 gram roomboter
  • 1 gram 4 seizoenen peper
  • snufje zeezout

Bereiding:

  1. Snijd de biefstuk in stukjes en bak het in de pan. Doe gelijk de zout en peper erover en pers de knoflook uit in de pan met een knoflookperser. Bak het kort (+/- 2 minuten) op middelhoog vuur. 
  2. Snijd tijdens het bakken van de biefstuk de champignons en ui in stukjes en wok het bij de biefstuk in de pan voor nog eens +/- 2 minuten.
  3. Was de spinazie in een sla centrifuge en doe het op een bord.
  4. Doe ten slotte de biefstuk en de groenten uit de pan op het bord over de spinazie. 

Voedingswaarden:

Aantal personen: 1
Calorieën 392 kcal
Koolhydraten 7 gram
Eiwitten 46 gram
Vetten 19 gram

Handige tips:

Voeg wat bulgur of quinoa toe voor extra koolhydraten.

Over de schrijver
Reactie plaatsen