Recept biefstuk reepjes met spinazie

Biefstuk reepjes met spinazie

Biefstuk reepjes met spinazie is een maaltijd die je als lunch en avondmaal kan nemen. Het lichaam voeden is erg belangrijk bij onze begeleiding en deze maaltijd doet dat zeker!

Recept biefstuk reepjes met spinazie

Ingrediënten:

 • 40 gram spinazie
 • 175 gram kogelbiefstuk
 • 75 gram champignons
 • 100 gram ui
 • 1 teentje knoflook
 • 15 gram roomboter
 • 1 gram 4 seizoenen peper
 • snufje zeezout

Bereiding:

 1. Snijd de biefstuk in stukjes en bak het in de pan. Doe gelijk de zout en peper erover en pers de knoflook uit in de pan met een knoflookperser. Bak het kort (+/- 2 minuten) op middelhoog vuur. 
 2. Snijd tijdens het bakken van de biefstuk de champignons en ui in stukjes en wok het bij de biefstuk in de pan voor nog eens +/- 2 minuten.
 3. Was de spinazie in een sla centrifuge en doe het op een bord.
 4. Doe ten slotte de biefstuk en de groenten uit de pan op het bord over de spinazie. 

Voedingswaarden:

Aantal personen: 1
Calorieën 392 kcal
Koolhydraten 7 gram
Eiwitten 46 gram
Vetten 19 gram

Handige tips:

Voeg wat bulgur of quinoa toe voor extra koolhydraten.

Number of posts: 
568
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram