Biefstuk met quinoa en spruitjes
Biefstuk met quinoa en spruitjes
01 augustus 2014 

Biefstuk met quinoa en spruitjes

Verwen jezelf met deze biefstuk met quinoa en spruitjes, waarbij je gelijk je lichaam en cellen voedt met de voedingsstoffen die het nodig heeft.

Recept biefstuk met quinoa en spruitjes

Ingrediënten:

 • 200 gram ossenhaas biefstuk
 • 15 gram roomboter
 • Peper en zout
 • 40 gram bladspinazie
 • 15 gram alfalfa
 • 50 gram quinoa
 • 100 gram spruitjes
 • 1 eetlepel extra vierge olijfolie

Bereiding:

 1. Kook de quinoa (zie de beschrijving op de verpakking) en spruitjes (doe de spruitjes in een kookpan en laat ze net onder water staan. Breng het water aan de kook en zet het vervolgens op laag vuur voor ongeveer 3-5 minuten).
 2. Was de bladspinazie in een slacentrifuge en leg het op een bord. Doe hier overheen de alfalfa en de gekookte quinoa en spruitjes.
 3. Bestrooi de biefstuk met peper en zout naar keuze. Bak de biefstuk in de roomboter. Zorg ervoor dat beide kanten van de biefstuk kort gebakken worden waarna je het vlees vervolgens nog even in de zilverfolie doet. Laat het een paar minuutjes staan en bak vervolgens nog beide kanten heel kort.
 4. Serveer de biefstuk op het bord.
 5. Eet smakelijk!

Handige tips:

Kook de quinoa en spruitjes al van tevoren en bewaar het in de koelkast.

Voedingswaarden:

Aantal personen: 1
Calorieën 667 kcal
Koolhydraten 29 gram
Eiwitten 58 gram
Vetten 33 gram

Over de schrijver
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23. Daarnaast ben ik Nederlands Kampioen Judo geworden onder de 15 jaar en heb ik daarna nog op verschillende judotoernooien gestaan – waaronder het EK. Ook stond ik bij de senioren enkele keren op het podium. Doordat ik op jonge leeftijd al in aanraking kwam met de topsport ontstond er bij mij al vroeg interesse in het optimaliseren van voeding en training. Ik heb verschillende certificaten en diploma’s gehaald en ben jarenlang begeleid door Paul Lammers, een van de beste krachttrainers van Nederland. Ik blijf mijn kennis tot op de dag van vandaag bijspijkeren om mijn klanten zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.
Reactie plaatsen