Verwen jezelf met deze biefstuk met quinoa en spruitjes, waarbij je gelijk je lichaam en cellen voedt met de voedingsstoffen die het nodig heeft.
Recept biefstuk met quinoa en spruitjes
Ingrediënten:
- 200 gram ossenhaas biefstuk
- 15 gram roomboter
- Peper en zout
- 40 gram bladspinazie
- 15 gram alfalfa
- 50 gram quinoa
- 100 gram spruitjes
- 1 eetlepel extra vierge olijfolie
Bereiding:
- Kook de quinoa (zie de beschrijving op de verpakking) en spruitjes (doe de spruitjes in een kookpan en laat ze net onder water staan. Breng het water aan de kook en zet het vervolgens op laag vuur voor ongeveer 3-5 minuten).
- Was de bladspinazie in een slacentrifuge en leg het op een bord. Doe hier overheen de alfalfa en de gekookte quinoa en spruitjes.
- Bestrooi de biefstuk met peper en zout naar keuze. Bak de biefstuk in de roomboter. Zorg ervoor dat beide kanten van de biefstuk kort gebakken worden waarna je het vlees vervolgens nog even in de zilverfolie doet. Laat het een paar minuutjes staan en bak vervolgens nog beide kanten heel kort.
- Serveer de biefstuk op het bord.
- Eet smakelijk!
Handige tips:
Kook de quinoa en spruitjes al van tevoren en bewaar het in de koelkast.
Voedingswaarden:
Aantal personen: 1
Calorieën 667 kcal
Koolhydraten 29 gram
Eiwitten 58 gram
Vetten 33 gram