Recept biefstuk met quinoa en spruitjes

Biefstuk met quinoa en spruitjes

Verwen jezelf met deze biefstuk met quinoa en spruitjes, waarbij je gelijk je lichaam en cellen voedt met de voedingsstoffen die het nodig heeft.

Recept biefstuk met quinoa en spruitjes

Ingrediënten:

 • 200 gram ossenhaas biefstuk
 • 15 gram roomboter
 • Peper en zout
 • 40 gram bladspinazie
 • 15 gram alfalfa
 • 50 gram quinoa
 • 100 gram spruitjes
 • 1 eetlepel extra vierge olijfolie

Bereiding:

 1. Kook de quinoa (zie de beschrijving op de verpakking) en spruitjes (doe de spruitjes in een kookpan en laat ze net onder water staan. Breng het water aan de kook en zet het vervolgens op laag vuur voor ongeveer 3-5 minuten).
 2. Was de bladspinazie in een slacentrifuge en leg het op een bord. Doe hier overheen de alfalfa en de gekookte quinoa en spruitjes.
 3. Bestrooi de biefstuk met peper en zout naar keuze. Bak de biefstuk in de roomboter. Zorg ervoor dat beide kanten van de biefstuk kort gebakken worden waarna je het vlees vervolgens nog even in de zilverfolie doet. Laat het een paar minuutjes staan en bak vervolgens nog beide kanten heel kort.
 4. Serveer de biefstuk op het bord.
 5. Eet smakelijk!

Handige tips:

Kook de quinoa en spruitjes al van tevoren en bewaar het in de koelkast.

Voedingswaarden:

Aantal personen: 1
Calorieën 667 kcal
Koolhydraten 29 gram
Eiwitten 58 gram
Vetten 33 gram

Number of posts: 
572
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram