8 tips om de beste versie van jezelf te worden

8 basis tips om in shape te komen

In dit artikel geven wij jou 8 tips om in shape te komen. Het zijn simpele tips, maar super effectief.

8 tips om de beste versie van jezelf te worden

1. Je moet gewoon beginnen. Zelf. Niemand anders kan het voor je doen, jij bent degene die de knop moet omzetten.

2. Zorg dat je de juiste mensen om je heen hebt. Net zoals op de foto is te zien, heb je mensen nodig die je supporten en naar een hoger niveau tillen. 

3. Doe één of twee keer in de week boodschappen; juist bij korte bezoekjes aan de supermarkt kom je in de verleiding om ongezonde dingen te kopen.

4. Probeer bewuster boodschappen te doen. Wat je niet in huis hebt aan chips en chocolade kun je ook niet opeten.

5. Onthoud jezelf geen voedsel. Eten heb je nu eenmaal nodig, ook als je gewicht wilt verliezen. Probeer regelmatig en gezond te eten.

6. Bouw het sporten langzaam op. Zo voorkom je niet alleen blessures, maar ook dat je gedemotiveerd raakt doordat je in een te korte tijd te veel van jezelf eist.

7. Volg een betrouwbaar trainingsschema en houd je daar aan. Houd je ook aan de rustmomenten. Een schema klakkeloos overnemen uit een fitness blad is namelijk niet altijd een goede oplossing.

8. Houd je doel voor ogen. Dat kan je streefgewicht zijn, het plaatje in de spiegel, maar bijvoorbeeld ook dingen als “de trap op zonder te hijgen” oftewel: Meer energie!

Number of posts
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram