Recept voor een banaan aardbei smoothie

Banaan aardbei smoothie

De banaan aardbei smoothie is een bekende bij elke smoothie liefhebber! De meeste zijn wel bekend met deze smaakmakende variant op de normale smoothie. Het is een verfrissende smoothie die je extra energie geeft om zo de dag vrolijk door te kunnen komen. Het voed je lichaam ook nog is extra goed en is niet al te dikmakend (weinig calorieën). Door de hoeveelheid fruit die je op deze manier binnen krijgt zal je eenvoudig voldoen aan je dagelijkse hoeveelheid vitamines en vezels.

Aardbeien hebben daarnaast een hoge voedingswaarde en zitten vol met ijzer, vitamine B en calcium. Een banaan bevat kalium wat goed is voor de werking van de spieren en het zenuwstelsel onderhoudt.

TIP: vind je hem iets te zuur, voeg dan een theelepel suiker toe voor een zoeter smaakje.

  Ingrediënten

  • 1 banaan (M)
  • 100 gram aardbeien
  • 50 ml magere melk
  • 225 gram magere yoghurt

  Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten in een blender enblend het tot een mooi geheel.
  2. Dien het vervolgens op in een glas

  Calorie en nutriënten inname

  • 225 Kcal
  • 37 gram Koolhydraten
  • 13 gram Eiwitten
  • 1 gram Vetten
Number of posts: 
568
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram