Arroz de tomate met gegrilde zalm met bulgur
01 april 2016 

Arroz de tomate met gegrilde zalm met bulgur

Arroz de tomate met gegrilde zalm met bulgur is een ware smaaksensatie voor je mond. Het voldoet aan alle eisen om een avondmaaltijd van een restaurant te kunnen zijn. Het is een gezonder recept dan anders door de toevoeging van de bulgur en zalm. Het geeft een verzadigt gevoel en zal je echt voeden in plaats van vullen.

Wij raden aan dit overheerlijke recept samen te eten met anderen, zodat jullie samen kunnen genieten. Het is snel klaar te maken en je kunt altijd wat meer van een ingrediënt erin doen voor een andere mix aan smaak. Probeer jezelf wel in te houden en niet twee keer op te scheppen! Hoe lekker het ook is, er zitten wel een aantal kcal in. Maar eens in de zoveel tijd zondigen kan altijd!

  • 4 tomaten (groot)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 theelepels roomboter
  • 1 ui (groot)
  • 1 teentje knoflook
  • 3 laurierblaadjes
  • 750 ml groentebouillon (van tablet)
  • 300 gram bulgur gekookt
  • 250 gram doperwten (uit blik)
  • 4 zalm filets
  • 6 takjes verse peterselie
  1. Kruis de tomaten in, leg ze even in kokend water, pel ze en snijd ze zonder zaadjes in
  2. Snijd de ui en knoflook fijn.
  3. Verhit 4 eetlepels olijfolie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook.
  4. Schep de tomatenblokjes erdoor en bak nog +/- 2 minuten mee.
  5. Voeg de laurierblaadjes (kneus verse blaadjes eerst), bouillon, zout en peper toe en breng aan de kook.
  6. Roer de bulgur erdoor en laat met de deksel op de pan ongeveer 20 minuten garen op een lage stand tot het water is opgenomen.
  7. Kook ondertussen de doperwten.
  8. Verhit de roomboter in de pan en bak de zalmfilet aan beide kanten gaar. Bestrooi de zalm met zout en peper naar smaak.
  9. Schep de erwten door de gare rijst en leg de gegrilde zalm erop. Garneer met wat

2207 Kcal
109 gram koolhydraten
130 gram eiwitten
135 gram vetten

Over de schrijver
Reactie plaatsen