Recept Arroz

Arroz de tomate met gegrilde zalm met bulgur

Arroz de tomate met gegrilde zalm met bulgur is een ware smaaksensatie voor je mond. Het voldoet aan alle eisen om een avondmaaltijd van een restaurant te kunnen zijn. Het is een gezonder recept dan anders door de toevoeging van de bulgur en zalm. Het geeft een verzadigt gevoel en zal je echt voeden in plaats van vullen.

Wij raden aan dit overheerlijke recept samen te eten met anderen, zodat jullie samen kunnen genieten. Het is snel klaar te maken en je kunt altijd wat meer van een ingrediënt erin doen voor een andere mix aan smaak. Probeer jezelf wel in te houden en niet twee keer op te scheppen! Hoe lekker het ook is, er zitten wel een aantal kcal in. Maar eens in de zoveel tijd zondigen kan altijd!

Ingrediënten (4 personen)

 • 4 tomaten (groot)
 • 4 eetlepels olijfolie
 • 4 theelepels roomboter
 • 1 ui (groot)
 • 1 teentje knoflook
 • 3 laurierblaadjes
 • 750 ml groentebouillon (van tablet)
 • 300 gram bulgur gekookt
 • 250 gram doperwten (uit blik)
 • 4 zalm filets
 • 6 takjes verse peterselie

Bereiding

 1. Kruis de tomaten in, leg ze even in kokend water, pel ze en snijd ze zonder zaadjes in
 2. Snijd de ui en knoflook fijn.
 3. Verhit 4 eetlepels olijfolie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook.
 4. Schep de tomatenblokjes erdoor en bak nog +/- 2 minuten mee.
 5. Voeg de laurierblaadjes (kneus verse blaadjes eerst), bouillon, zout en peper toe en breng aan de kook.
 6. Roer de bulgur erdoor en laat met de deksel op de pan ongeveer 20 minuten garen op een lage stand tot het water is opgenomen.
 7. Kook ondertussen de doperwten.
 8. Verhit de roomboter in de pan en bak de zalmfilet aan beide kanten gaar. Bestrooi de zalm met zout en peper naar smaak.
 9. Schep de erwten door de gare rijst en leg de gegrilde zalm erop. Garneer met wat

Voedingswaarde totaal

2207 Kcal
109 gram koolhydraten
130 gram eiwitten
135 gram vetten

Number of posts
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram