Recept voor rode curry met garnalen

Rode curry met garnalen

Recept rode curry met garnalen

Rode curry met garnalen, één van onze aanraders! Het is een gerecht, dat zowel bij jong als oud in de smaak valt. Het gerecht geeft je een verzadigt gevoel en zal je echt voeden in plaats van vullen. Het is snel klaar te maken en je kunt altijd wat meer van een ingrediënt erin doen voor een andere mix aan smaak. Probeer jezelf wel in te houden en niet twee keer op te scheppen! Hoe lekker het ook is, er zitten wel een aantal kcal in.

Tip: Als bijgerecht zou je kunnen kiezen voor een frisse komkommersalade.

Ingrediënten (4 personen)

  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 400 ml kokosmelk (1 blik)
  • 300 gram noedels
  • 300 gram grote garnalen
  • 300 gram sperziebonen
  • 50 gram bosui
  • 1 limoen
  • 1 stengel citroengras
  • 3 takjes verse koriander
  • 1 rode peper
  •  3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 cm verse gember
  • 1 theelepel korianderpoeder

Bereiding 

  1. Snijd de rode peper en bosui in ringetjes en de knoflook fijn.
  2. Schil de gember en snijd ook deze fijn.
  3. Druk voor de curry de stengel citroengras plat (onderkant en buitenste blad eerst verwijderen) en maal in een keukenmachine, samen met de steeltjes van de koriander en de peper, fijngesneden knoflook, tomatenpuree, vissaus, sojasaus, suiker, sesamolie, fijngesneden gember en korianderpoeder. Meng het geheel tot een dikke pasta.
  4. Verhit de zonnebloemolie in een wok en bak hierin de currypasta al roerend voor +/- 3 minuten.
  5. Voeg de kokosmelk en 100 ml water toe, roer goed door en laat +/- 20 minuten pruttelen totdat het een romige currysaus is. Breng op smaak het zout en peper.
  6. Kook de noedels zoals staan aangegeven op de verpakking.
  7. Voeg de garnalen en sperziebonen toe aan de currysaus en kook in +/- 8 minuten gaar.
  8. Serveer de curry met de noedels en garneer met de bosui, korianderblaadjes en partjes limoen.

Voedingswaarden 

  • 2682 kcal
  • 249 gram koolhydraten
  • 130 gram eiwitten
  • 129 gram vetten

Als je dit gerecht heerlijk vond dan raden wij ook het volgende gerecht aan; parelcouscous met garnalen. Klik hier voor het recept!

Number of posts: 
568
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram