4 tips om van je honger gevoel af te komen
4 tips om van je honger gevoel af te komen
10 augustus 2015 

4 tips om van je honger gevoel af te komen

Je hebt een bepaalde doelstelling en dat is voor velen afvallen. Afvallen wordt vaak geassocieerd met afzien en dan voornamelijk op het gebied van voeding. Je moet weer op dieet, zoals velen dat altijd mooi noemen. Afvallen hoeft niet een lijdensweg te zijn, het is juist een proces waarvan je moet genieten. Integreer gezondere gewoontes in je levensstijl en het zal veel makkelijker gaan.

Je ontkomt er niet aan dat je af en toe een honger gevoel hebt. Je krijgt ten slotte minder energie binnen, dan je lichaam nodig heeft. Toch kan je ervoor zorgen dat het hongergevoel er niet altijd is.

4 tips om van je honger gevoel af te komen

  1. Eet een maaltijdfrequentie die bij jou past. Voor sommige is dit 3x op een dag een grote maaltijd en voor andere 6 kleinere maaltijden op een dag.
  2. Eet langzaam
  3. Neem voldoende vocht tot je.
  4. En een hele belangrijke: neem voldoende eiwitten tot je! Eiwitten zijn de macronutriënten die het meest verzadigen. De tip is dan ook om eiwitten onderdeel van je maaltijd te laten worden. En als je honger hebt, kan je ook een eiwitrijk tussendoortje nemen, die even de honger stilt. Denk aan een bakje kwark, gekookt eitje, cracker met Hüttenkäse, etc.

Mentale gedeelte

Er is ook altijd nog het mentale gedeelte van het afvallen, want als je gaat afvallen, dan ga je extra veel denken aan eten. Denk maar eens niet aan een roze olifant. Zo gaat dat ook met afvallen. Daarom is het belangrijk dat je goed je doel voor ogen hebt en geniet van het proces!

Over de schrijver
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23. Daarnaast ben ik Nederlands Kampioen Judo geworden onder de 15 jaar en heb ik daarna nog op verschillende judotoernooien gestaan – waaronder het EK. Ook stond ik bij de senioren enkele keren op het podium. Doordat ik op jonge leeftijd al in aanraking kwam met de topsport ontstond er bij mij al vroeg interesse in het optimaliseren van voeding en training.Ik heb verschillende certificaten en diploma’s gehaald en ben jarenlang begeleid door Paul Lammers, een van de beste krachttrainers van Nederland. Ik blijf mijn kennis tot op de dag van vandaag bijspijkeren om mijn klanten zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.
Reactie plaatsen