4 tips om van je honger gevoel af te komen

4 tips om van je honger gevoel af te komen

Je hebt een bepaalde doelstelling en dat is voor velen afvallen. Afvallen wordt vaak geassocieerd met afzien en dan voornamelijk op het gebied van voeding. Je moet weer op dieet, zoals velen dat altijd mooi noemen. Afvallen hoeft niet een lijdensweg te zijn, het is juist een proces waarvan je moet genieten. Integreer gezondere gewoontes in je levensstijl en het zal veel makkelijker gaan.

Je ontkomt er niet aan dat je af en toe een honger gevoel hebt. Je krijgt ten slotte minder energie binnen, dan je lichaam nodig heeft. Toch kan je ervoor zorgen dat het hongergevoel er niet altijd is.

4 tips om van je honger gevoel af te komen

  1. Eet een maaltijdfrequentie die bij jou past. Voor sommige is dit 3x op een dag een grote maaltijd en voor andere 6 kleinere maaltijden op een dag.
  2. Eet langzaam
  3. Neem voldoende vocht tot je.
  4. En een hele belangrijke: neem voldoende eiwitten tot je! Eiwitten zijn de macronutriënten die het meest verzadigen. De tip is dan ook om eiwitten onderdeel van je maaltijd te laten worden. En als je honger hebt, kan je ook een eiwitrijk tussendoortje nemen, die even de honger stilt. Denk aan een bakje kwark, gekookt eitje, cracker met Hüttenkäse, etc.

Mentale gedeelte

Er is ook altijd nog het mentale gedeelte van het afvallen, want als je gaat afvallen, dan ga je extra veel denken aan eten. Denk maar eens niet aan een roze olifant. Zo gaat dat ook met afvallen. Daarom is het belangrijk dat je goed je doel voor ogen hebt en geniet van het proces!

Number of posts: 
572
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram