Tips voor trainen met warm weer

10 Tips voor trainen met warm weer

10 Tips voor trainen met warm weer

Ga je heerlijk op vakantie naar een warm land, en wil je evengoed fit blijven? Wij hebben een tiental tips voor je samengesteld waarmee je evengoed een goede training kunt neerzitten tijdens warme temperaturen.

  1. Train vooral in de ochtend of in de avond, wanneer de temperaturen wat lager liggen.
  2. Pas je trainingsniveau aan. Vraag niet het uiterste van je lichaam en geef je lichaam de tijd om af te koelen na inspanning.
  3. Begin rustig aan. Geef je lichaam de tijd om te wennen aan het weer.
  4. Luister goed naar je lichaam. Heb je het gevoel dat je lichaam niet goed reageert op het weer, stop dan met sporten.
  5. Drink voldoende voor, tijdens en na het sporten. Het lichaam verliest veel vocht met warm weer en dit moet ook weer aangevuld worden.
  6. Neem naast water een elektrolytendrankje. Dit zijn drankjes welke veel mineralen bevatten waaronder magnesium, kalium, natrium en chloride.
  7. Draag luchtige kleding. Kies ook voor kleding met lichte kleuren. Zwarte kleding absorbeert de warmte.
  8. Train op onverharde wegen of binnen. Asfalt wordt sneller heet en houdt de warmte ook langer vast. Je kan beter kiezen voor een gras of zand ondergrond of anders binnen waar airconditioning is.
  9. Smeer je goed in met zonnebrandcrème om verbranding van je huid te voorkomen.
  10. Als je in het verleden al negatieve ervaringen hebt gehad met sporten tijdens warm weer, hou daar dan rekening mee. De kans op herhaling is dan aanzienlijk groter, dus beperk het sporten in het warme weer tot een minimum.

We kunnen je er niet genoeg op wijzen dat elk lichaam uiteindelijk anders kan reageren en ook dit kan weer per dag verschillen. Luister goed naar je lichaam en voorkom uitdroging of erger.

Wij wensen je veel succes met sporten!

Number of posts: 
567
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram