Recept courgette lasagna

Courgette lasagne

Een lekker recept dat laag in koolhydraten zit, gezond en erg verzadigend is. In de onderstaande tekst vind je het heerlijke recept.

Recept courgette lasagne

Ingrediënten

 • 2 courgettes
 • 400 gram trostomaten
 • 2 rode paprika’s
 • 2 teentjes knoflook
 • 4 sjalotjes
 • buffel Mozzarella
 • 500 gram rundergehakt
 • peper/zout naar smaak
 • gehakte basilicum en tijm

Bereiding 

 1. Begin met het schaven van plakken van de courgette. Leg deze op keukenrol en dep deze heel goed droog ( anders krijg je teveel vocht in je lasagne).
 2. Voor een verse saus snijd je de tomaten en sjalotten in grove stukken.. Samen met wat knoflook bak je dit even aan.. En vervolgens pureer je dit met een staafmixer tot een lekker verse saus.
 3. Het gehakt en de paprika bak je in de koekenpan met wat peper en zout.. Wanneer dit klaar is voeg je het toe aan de saus.
 4. Nu kun je beginnen met het opbouwen van de lasagne.
 5. Laagje saus… Plakken courgette.. Tot alles op is. Boven op de mozzarella en wat gehakte basilicum en tijm!

Voedingswaarden:

Aantal personen: 4
 Calorieën 2300 kcal (575)
 Koolhydraten 48 (12) gram
 Eiwitten:160 (40) gram
 Vetten 160 (40) gram

Number of posts: 
568
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram