Recept bloemkoolpizza

Bloemkoolpizza

Recept bloemkoolpizza

Ingrediënten:

 • Bloemkool
 • Zachte geitenkaas
 • 1 ei (of meer afhankelijk van de grote van je bloemkool)
 • 1 tl oregano
 • Zout en peper
 • Italiaanse kruiden

 Topping:

 • Gele paprika
 • Tomatenpuree
 • Courgette
 • Prosciutto
 • Geraspte geitenkaas

 Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
 2. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en doe deze in een keukenmachine. Het handigste is wanneer je de bloemkool in 2 of 3 porties verdeeld. Maal de bloemkool totdat er een rijst-achtige substantie ontstaat.
 3. Stoom de bloemkool-rijst 5 minuten in een stoompan of gewone pan met klein laagje water.
 4. Wanneer het klaar is doe je de bloemkool-rijst in een schone theedoek. Wikkel/ knoop de theedoek dicht en wring al het vocht uit de bloemkool-rijst. Er komt echt ontzettend veel vocht uit, dus goed doorwringen totdat het zo droog mogelijk is!
 5. Pak dan een grote schaal en doe daar de bloemkool-rijst in. Klop het ei en voeg dit samen met de geitenkaas en de kruiden bij de substantie. Roer de substantie goed door!
 6. Pak de bakplaat van je oven en leg hier een vel bakpapier op. Het mengsel voorzichtig gelijkmatig verdelen over het bakpapier en maak er je pizza bodem van, rond of rechthoekig aan jou de keuze. Zorg dat de pizza bodem ongeveer ½ cm dik is.
 7. Bak de bloemkoolpizza bodem tussen de 25 en 35 minuten in de oven. Als het goed is zal de bodem stevig en goudbruin zijn wanneer het klaar is.
 8. Bekleed nu met je favoriete toppings, zet het geheel voor ongeveer 10 minuten terug in de oven en klaar is je Paleo pizza!

Voedingswaarden:

Aantal personen: 1
Calorieën 569 kcal
Koolhydraten 34 gram
Eiwitten 43 gram
Vetten 24 gram

Number of posts
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram