De meest misleidende producten!
misleidende producten
Voeding
Bram Crans
Voeding
1 min
0

De meest misleidende producten!

1 min
0

De top 5 meest misleidende producten

Misleidende producten, we hebben het allemaal wel is meegemaakt. Niks is zo vervelend als gezond eten, goed sporten maar toch geen resultaat zien. Misschien word jij wel voor de gek gehouden door één van deze 5 misleidende producten die op het eerste gezicht gezond lijken.

Bij het kopen van bepaalde voedingsmiddelen kun jij wel eens voor de gek gehouden worden. Hier hoef jij je niet meteen zorgen over te maken, maar het is wel goed om er bewust mee bezig te zijn. Zodat je de volgende keer twee keer nadenkt voordat je een van de onderstaande ‘gezonde’ producten wilt kopen.

De 5 misleidende producten

Plus Pindakaas Light

De plus pindakaas light lijkt in eerste instantie gezond omdat hij 30% minder vet bevat dan de normale pindakaas. Maar volgens Foodwatch bevat deze pindakaas wel 451% meer suikers. Dit komt omdat de pinda’s zijn vervangen door pure glucosestroop.

Wil je toch genieten van lekkere en gezonde pindakaas? Dan kun je het best de pindakaas zelf maken! Je kunt dit doen door 100% pinda’s in een blender of met een staafmixer te mixen en hier zelf naar smaak een beetje zout of een beetje olie aan toe te voegen. Zo weet je precies wat er in zit en worden er geen onnodige suikers aan toegevoegd.

Appelsientje Halfzoet 

Het drankje is minder zoet, maar kost wel iets meer. Het aparte aan dit misleidende product is dat Appelsientje zijn appelsap alleen verdund heeft met water en hier een druppel aroma aan heeft toegevoegd.

AH Cranberry’s 

Het rare aan deze cranberry’s is dat ze voor het grootste deel niet uit cranberry’s bestaan. Op de achterkant van de verpakking staat dat de inhoud van het zakje voor 68% uit ananassiroop bestaat en slechts 30% uit cranberry.

Liga Melk-Aardbei 

Op de verpakking van de Liga Melk-Aardbei koeken staat wel vier keer vermeld dat deze koeken een ‘verantwoord tussendoortje’ zijn. Maar de aardbei die er in verwerkt is, zou in werkelijkheid maar 0,03% aardbeienpoeder bevatten.

Amandeldrink biologisch van Rude Health

Biologische Amandeldrink klinkt heel gezond maar is het wel echt amandeldrink? Daar kunnen vraagtekens bij gezet worden. Het drankje bestaat namelijk voor 99% uit andere ingrediënten dan amandelen. ‘Die 1% amandelen hebben wel heel weinig in de melk te brokkelen’, aldus Foodwatch.

Wij willen niemand bang maken met deze misleidende producten. Let alleen wel goed op wat je koopt in de supermarkt. Je kunt vaak genoeg misleid worden of voor de gek gehouden worden.

Video: De meest misleidende producten!


Reacties
Categorieën