zes variaties om kwark lekker te maken

Welke kwark heeft de meeste eiwitten?

6 verschillende kwark producten die de meeste eiwitten leveren

Welke kwark heeft de meeste eiwitten? Veel mensen hebben geen idee, gelukkig hebben wij dit voor jou onderzocht. Velen weten waarschijnlijk al dat kwark een goede bron van eiwitten is en dat is erg goed! Het is namelijk een erg eenvoudig voedingsmiddel waar je gezond en lekker je ontbijt en tussendoortje mee kunt maken. Daarnaast is mooi meegenomen dat kwark nog eens veel eiwitten bevat. Daarnaast is kwark relatief goedkoop ten opzichte van andere producten.

Er zijn heel veel soorten kwark, maar in welke kwark zitten nu de meeste eiwitten? Hieronder hebben wij ze voor jou op een rijtje gezet:

1. Skyr yoghurt (in de smaken naturel, honing en cranberry, frambozen)

  • 11 gram eiwitten per 100 gram

2. Huismerk kwark Albert Heijn

  • 9 gram eiwitten per 100 gram

3. Griekse yoghurt 0%

  • 9 gram eiwitten per 100 gram

4. Magere kwark Zaanse hoeve

  • 8,5 gram eiwitten per 100 gram

5. Franse magere kwark, huismerk Albert Heijn

  • 8,5 gram eiwitten per 100 gram

6. Senoblekwark

  • 7,5 gram eiwitten per 100 gram

Omdat veel yoghurtsoorten weinig eiwitten bevatten, adviseren wij iedereen om eerder kwart te eten dan yoghurt. Vind jij kwark nou niet zo lekker? Kijk naar het onderstaande filmpje om te zien hoe jij jouw kwark op een gezonde manier lekkerder kunt maken:

6 variaties om kwark lekker(der) te maken!

“Wil je meer informatie over kwark? Klik dan hier voor een artikel over kwark!”

Number of posts: 
568
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram