INTERVIEW: ‘Een gezonde levensstijl waar je de rest van je leven profijt van hebt’

Bram Crans en Melvin Schol zijn twee jonge ondernemers uit Velsen. Ze richten zich volledig op training en voeding. Het is daarom niet voor niets dat hun bedrijf ‘Training, Lifestyle en Voeding‘ heet. Beide heren weten waar ze over praten omdat ze allebei actief zijn als topjudoka’s. Velsen Magazine sprak uitgebreid met de zeer sportieve Bram en Melvin.

Melvin en Bram, in 2012 zijn jullie gestart met Training, Lifestyle en Voeding. 

Hoe zijn jullie op dit idee gekomen en waar staat de organisatie voor?

Begin 2013 zijn wij begonnen met een Facebook pagina genaamd Training, Lifestyle en Voeding. Om onze passie ook aan de buitenwereld kenbaar te maken posten wij elke dag twee artikelen omtrent training, lifestyle en voeding. Dit werd zo enthousiast opgevangen door onze volgers dat we na een maand al meer dan 1000 likes en 5000 Twitter volgers hadden. Na dit kleine succes besloten we om er een online dienst aan vast te plakken. We hadden de kennis al in huis, maar het stukje ondernemen was nieuw voor ons. Ondanks onze opleiding Sport, Management & Ondernemen op de Hogeschool van Amsterdam, was dit toch heel anders. Sinds de inschrijving in maart bij de kamer van koophandel is de online begeleiding echt van de grond gekomen. Dit gaat nog steeds ontzettend goed. Op dit moment begeleiden wij dus mensen persoonlijk en online op het gebied van training, lifestyle en voeding. Wij willen mensen een gezondere levensstijl overbrengen en wij zijn van mening dat met een gezondere levensstijl uiteindelijk vele doelen worden bereikt.

Naast het feit dat jullie nu ook ondernemers zijn, zijn jullie ook topjudoka´s. Op welk niveau judoën jullie en hoe combineren jullie dit met Training, Lifestyle en Voeding?

Wij judoën beiden op internationaal niveau. Bram komt uit in de gewichtsklasse -73kg en Melvin komt uit in de gewichtsklasse -81kg. Wij hebben allebei bij de junioren meerdere NK titels op zak waaronder individueel en teams. Twee jaar geleden hebben wij meegedaan met het EK judo -20 jaar. Deze maand zijn we allebei weer 3e geworden bij de senioren (volwassenen). Hier zat helaas meer in, maar ook dat is het leven van een topsporter. Volgend jaar weer een nieuwe kans. 16 november staat Melvin op de mat voor het EK in Bulgarije.

Topsport vraagt erg veel tijd en energie van je. Wij trainen nu ongeveer twaalf uur per week, maar de tijd die we kwijt zijn zit juist in die 12 uur om het judo heen. Denk hierbij aan reistijd, eten voorbereiden, rust houden. We zijn vooral veel tijd kwijt aan reizen. Alle toernooien zijn in de uithoeken van Europa en we trainen twee keer in de week in Nieuwegein.

Ons huidige schema ziet er zo uit:

 • Maandag: Judo training
 • Dinsdag: Krachttraining + judo training
 • Woensdag: Judo training
 • Donderdag: Judo training
 • Vrijdag: Judo training +krachttraining
 • Zaterdag: Krachttraining
 • Zondag: Rust

Daarnaast zit Melvin in zijn laatste jaar op de Hogeschool van Amsterdam. Je ziet het al, we zijn erg veel tijd kwijt aan school en judo. Het mooie van ons bedrijf is dat het bijna allemaal online werk is. Hierdoor is mogelijk dat wij op diverse plaatsen achter onze laptop kunnen werken. Dit maakt het mogelijk om toch de nodige uren in het bedrijf te steken die essentieel zijn wil je een succesvolle business genereren en je passie uitdragen. Ons leven bestaat nu voornamelijk uit sporten en werken. In zowel judo als TLV werken wij aan onze passie, dus we ervaren het nog steeds erg positief en het voelt zeker niet als werken!

 

Hoe draagt jullie ervaring als topsporter bij aan de begeleiding van mensen die een andere levensstijl aan willen nemen door middel van Personal Training?

Sinds ons 4e jaar trainen we al meerdere keren per week en weten dus als geen ander wat ‘echt trainen’ inhoud. Zelf worden wij ook al jaren professioneel begeleidt door een Personal Trainer op het gebied van fysieke kracht training. Naast alle ervaringen op trainingsgebied, ervaren wij ook veel op mentaal gebied en hoe te zorgen voor een optimale leefomgeving. Hier komt de levensstijl om de hoek kijken. Al jaren zijn wij zelf bezig om de optimale levensstijl te vormen en al die jaren zijn een groot leerproces geworden die wij nu kunnen overdragen op de mensen die wij begeleiden en coachen. Verder zijn wij officieel gediplomeerd door KNKF, FUNXTION, FITVAK en OVERLOAD als (Personal) Trainers. In de persoonlijke begeleiding kijken wij samen met de klant welke stappen er genomen moeten worden om de doelstellingen en prestatieverbeteringen te bereiken. Wij motiveren en stimuleren ze naar een ‘blijvende gezonde levensstijl’.

De Personal Training van TLV kan:

 1. Aan huis in de Regio Noord- en Zuid-Holland. Trainen in een vertrouwde omgeving. TLV verzorgt eventueel alle materialen die nodig zijn voor een goede work-out.
 2. Op locatie: afhankelijk van de training kan gekozen worden waar de training plaatsvindt: binnen, buiten, in het park, de duinen, het strand.
 3. In de sportschool.
 4. Op onze locatie in Bloemendaal.

Wat is jullie ambitie met Training, Lifestyle en Voeding? Wat willen jullie bereiken en wat is de doelstelling voor 2014?

Wij blijven de onlinebegeleiding innoveren en uitbreiden. Een product/dienst is namelijk nooit af, je moet blijven investeren. Voor de komende tijd staan er een aantal (nieuwe) projecten op de planning, waaronder het geven van een webinar. Een online webinar is een lezing, workshop, college of soortgelijke presentatie of vorm van kennisoverdracht die plaatsvindt via het internet. Ook zal er een nieuwe webshop online gaan, waarin fitness attributen worden aangeboden. Uiteraard komt er nog veel meer aan, hier kunnen wij helaas nog niet teveel over zeggen.

Naast Personal Training bieden jullie ook de mogelijkheid aan om online begeleiding te krijgen. Hoe gaat dit in zijn werk en wat kunnen mensen hiervan verwachten?

Het is bij Training, Lifestyle en Voeding mogelijk om online begeleiding te krijgen. Wij willen mensen een gezondere levensstijl overbrengen! Wij geloven in het feit dat een gezondere levensstijl veel mensen zal helpen in het verwezenlijken van hun doel. Door middel van het TLV stappenplan word je stap voor stap begeleid naar een gezondere levensstijl op het gebied van training, lifestyle en voeding. Elke week krijg je nieuwe aanpassingen op het gebied van voeding en lifestyle en afhankelijk van je programma krijg je om de vier weken een nieuw persoonlijk trainingsschema. De aanpassingen moet je zien als opdrachten die je kunt afvinken. Na de begeleidingsperiode van TLV zul je merken dat je deze levensstijl aanhoudt. Coaching is van groot belang tijdens de begeleiding. Er kan altijd met ons gecommuniceerd worden, waardoor de begeleiding altijd persoonlijk blijft.

Hoe meld ik mij aan?

 1.  Ga naar www.traininglifestyleenvoeding.nl
 2. Ga naar het kopje ‘Tarieven’, hier staan de twee online begeleidingsdiensten van TLV
 3. Selecteer de gewenste dienst en klik op de ‘Kies’ button
 4. Vervolg de instructies op de afrekenpagina
 5. Wanneer de betaling is voldaan, zullen wij het intakeformulier opsturen.
 6. Wanneer het intake formulier is ingevuld en terug opgestuurd is, begint 7 dagen later jouw programma.

TLV begeleid je voor een aaneengesloten periode van minimaal 6 maanden. Wij hebben bewust voor deze minimale duur gekozen omdat wij jou een gezonde levensstijl willen overbrengen waar je voor de rest van je leven profijt van zult hebben. Er is namelijk geen einddatum gekoppeld aan de levensstijl die wij jou zullen aanleren en die jij je eigen zult maken!

Wordt er bij elke klant specifiek gekeken naar hun eisen en doelen die zij willen bereiken? En is het bijvoorbeeld mogelijk dat zij zelf aangeven hoeveel dagen zij willen trainen?

Wij willen van de klant veel weten om een goed begeleidingstraject te kunnen uitstippelen. Klanten vullen bij ons een intakeformulier in, waardoor bij ons alle belangrijke zaken bekend zijn. Je kunt hierbij denken aan doelstelling, blessures, ervaring, motivatie, verleden etc. Hierdoor kunnen wij voor de klant een op maat gemaakt trainingsschema maken en duidelijke aanpassingen geven aan het huidige voedingspatroon.

Deelnemers aan de TLV online begeleiding kunnen zelf ook aangeven wanneer en hoeveel dagen ze gaan trainen. Wij adviseren natuurlijk wel een x aantal keer per week . Dit is verschillend per individu.

Zijn er vereisten, voordat mensen zich bij jullie aan kunnen melden? Moeten zij bijvoorbeeld al een sportieve achtergrond of ervaring hebben met fitness/training?

Iedereen is welkom, maar de cliënt is verplicht zijn of haar huisarts te raadplegen op het moment dat de cliënt al klachten heeft alvorens te beginnen met de diensten die worden aangeboden door TLV.

Hoe ziet een gemiddelde training er uit voor klanten die zich aan hebben gemeld bij Training, Lifestyle en voeding? Wat kunnen zij verwachten?

Elke training is opgebouwd uit een goede warming up met een kern. Een gemiddelde training is kort, intensief en afgestemd op het individu. De trainingen duren gemiddeld niet langer dan 60 minuten inclusief warming up. Uiteraard zijn ook hier weer uitzonderingen. Neem bijvoorbeeld een marathon loper, die traint langer dan 60 minuten.

Jullie hebben in korte tijd een extensief klantenbestand opgebouwd. Wat is het geheim van de trainingsmethode van Training, Lifestyle en Voeding en op welke gebieden adviseren jullie mensen die klant worden?

Op dit moment hebben wij op Facebook 13.500, Twitter 25.000, Instagram 1.500 volgers en ook een behoorlijk aantal emailadressen. Het gaat dus de goede kant op met ons bereik en je merkt steeds meer dat mensen onze informatie waardevol vinden. Wij denken dat dit komt, omdat wij een passie hebben voor dit vak. In combinatie met goede onderbouwde artikelen en resultaten is het aantal volgers het afgelopen jaar snel gegroeid.

Onze trainingen zijn uniek omdat wij voor iedereen een ander trainingsschema maken aan de hand van zijn of haar doelstelling. De schema’s zijn in veel gevallen anders dan de schema’s in de sportschool. Wij stoppen de nodige aandacht en kennis in het schema, wat in de sportschool vaak vergeten wordt. Wij geven advies in training, lifestyle en voeding.

Waar komen de sporters vandaan die bij Training, Lifestyle en Voeding onder begeleiding staan?

De mensen die wij op dit moment personal training geven komen vooral uit de buurt. Voor onze online dienst komen de mensen echt uit heel Nederland.

Waar kunnen mensen terecht die meer informatie willen over Personal Training of online
 begeleiding bij jullie?

www.traininglifestyleenvoeding.nl of stuur een mailtje naar [email protected]. Wij zijn nog op zoek naar enthousiaste sponsoren. Stuur ons een mailtje en dan kunnen we kijken wat wij voor elkaar kunnen betekenen.

Number of posts
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram