Plank variaties

6 statische plank variaties

De plank is een effectieve oefening om de core te versterken. Hierbij houd je het lichaam zo recht als een plank door je buikspieren, en ook je bilspieren aan te spannen. Deze oefening kan je makkelijker maken door op je knieën de plank uit te voeren of moeilijker door je voeten op een verhoging te zetten.

Wij hebben 6 variaties om de plank nog uitdagender te maken. Je kunt deze thuis in de woonkamer uitvoeren, maar ook prima buiten of in de sportschool.

Video: 6 statische plank variaties

Samenvattend

  1. One Arm Plank
  2. One Leg Plank
  3. One Arm One Leg Plank (superman)
  4. Reverse Plank
  5. Side Plank
  6. Plank High

Dit waren 6 variaties op de plank om jouw training nog uitdagender te maken.

Ons vorige artikel al gelezen met 6 dynamische plank oefeningen? Klik dan hier.

Number of posts: 
572
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram