Hoe je grip verbeteren voor een sterkere grip?
22 april 2016 

Hoe je grip verbeteren voor een sterkere grip?

Je grip verbeteren voor meer grip

Grip verbeteren! Een goede grip is erg belangrijk bij heel veel oefeningen die je in de sportschool kunt doen. Grip is ook noodzakelijk buiten de sportschool om, bijvoorbeeld als je weer eens met die zware supermarkt tassen moet sjouwen of als je een deksel van een potje open moet maken. Helaas is grip training nog een ondergeschoven kindje in de sportwereld. Al zijn de voordelen van een sterke grip bij de meeste bekend.

Zo kun je bijvoorbeeld zwaarder tillen bij de grote compound oefeningen, zoals de deadlift en de clean. Daarnaast helpt een goede grip bij allerlei dagelijkse handelingen, zoals hierboven al gemeld is. Het hebben van een sterke grip zal op latere leeftijd zeker nog van pas komen, als de kracht van het lichaam aan het afnemen is.

Fat Gripz

Ondanks de vele voordelen van een sterke grip, wordt grip training nog niet echt vaak gedaan. Gelukkig kun je al met enkele oefeningen en tools je grip trainen in de sportschool. Zo kun je ‘Fat Gripz’ gebruiken tijdens je oefeningen. Deze tool doe je om de dumbbells of barbell die je gebruikt en daarmee voer je dan je oefeningen uit. Door de Fat Gripz kun je niet meer je hele hand om de stang doen en daardoor moet je meer knijpen in de dumbbell of barbell om hem vast te houden. Door Fat Gripz te gebruiken kost het je geen extra tijd om je grip te trainen, omdat je die automatisch meetraint met je gewone oefeningen.

Lees het artikel over: ‘Fat Gripz‘  door op de link te klikken, als je meer informatie wilt over dit onderwerp.

4  oefeningen voor het versterken van je grip

Naast het gebruik van Fat Gripz, kun je ook nog een aantal oefeningen doen om je grip te verbeteren. Hier kun je altijd nog de Fat Gripz aan toevoegen om de oefeningen nog uitdagender te maken. De oefeningen hieronder zullen zorgen dat je grip voelbaar sterker wordt.

  1. Kettlebell Farmers Walk

Aanwijzingen dumbbell farmers walk:
1. Pak de zware dumbbells van de grond, waarbij je goed door je benen zakt en een rechte rug hanteert.
2. Houd tijdens de beweging een actieve houding, waarbij je de schouders naar achteren en de borst naar voren brengt.
3. Loop vervolgens met kleine stappen naar voren en houd je rug recht.

  1. Bottum Up Hammer Curl, Alternated

Aanwijzingen bottom up hammer curl, alternated:
1. Pak de kettlebells vast en plaats je voeten op schouderbreedte.
2. Je handpalmen wijzen naar binnen, fixeer je schouders en buig om en om je ellebogen.
3. Houd gedurende de hele beweging je rug recht.

  1. Bottum Up, Suitcase Walk

Aanwijzingen bottom up, suitcase walk kettlebell:
1. Pak één kettlebell vast, waarbij de hand boven schouderhoogte is en de kegel omhoog wijst.
2. De andere kettlebell heb je in je andere hand. Deze houd je gedurende de hele beweging met een gestrekt arm langs je lichaam.
3. Loop vervolgens ontspannen en houd de kettlebells gedurende de hele beweging op dezelfde positie.

  1. Chin Up Focus Eccentric

Aanwijzingen chin up focus eccentric:
1. Pak de handvatten vast, waarbij de handpalmen naar het gezicht toewijzen.
2. Trek jezelf op totdat je kin ter hoogte is van de optrekstang en laat je langzaam zakken tot de armen volledig gestrekt zijn.

“Wil je meer van dit soort oefeningen? Klik dan hier!”

Over de schrijver
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23. Daarnaast ben ik Nederlands Kampioen Judo geworden onder de 15 jaar en heb ik daarna nog op verschillende judotoernooien gestaan – waaronder het EK. Ook stond ik bij de senioren enkele keren op het podium. Doordat ik op jonge leeftijd al in aanraking kwam met de topsport ontstond er bij mij al vroeg interesse in het optimaliseren van voeding en training. Ik heb verschillende certificaten en diploma’s gehaald en ben jarenlang begeleid door Paul Lammers, een van de beste krachttrainers van Nederland. Ik blijf mijn kennis tot op de dag van vandaag bijspijkeren om mijn klanten zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.
Reactie plaatsen