Veldsla met kippendijen en avocado
17 januari 2017 

Veldsla met kippendijen en avocado

Recept veldsla met kippendijen en avocado

Ben je toe aan wat afwisseling of heb je wat inspiratie nodig? Probeer deze overheerlijke veldsla met kippendijen en avocado dan eens! Het mooie van salades is dat je oneindig veel kan combineren, waardoor je nooit dezelfde salade hoeft te eten. Gevarieerd eten is belangrijk voor je gezondheid. Hierdoor krijg je verschillende soorten voedingstoffen en vitamines binnen.

Deze salade bevat zeer weinig koolhydraten en wat meer eiwitten/vetten en kan je eigenlijk op elk moment van de dag eten!

Ingrediënten

  • 45 gram veldsla
  • 125 gram kippendij filet
  • ½ avocado
  • 5 stuks cherrytomaatjes
  • 25 gram caesar dressing (zie recept hierboven)
  • 2 theelepels kokosolie
  • Peper en zout

Ingrediënten dressing

  • Eigeel van 2 eieren (M)
  • Sap en rasp van 1 citroen
  • 12 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 60 gram ansjovis (gezouten)
  • Zout en peper
  • 2 teentjes knoflook

Bereiding

  1. Was de veldsla onder de kraan en in een sla centrifuge en doe het in een kom.
  2. Snijd de avocado in stukjes en halveer de cherrytomaatjes en voeg het bij de sla.
  3. Verhit de kokosolie in de pan en bak de gekruide kippendij-filets gaar en goudbruin.
  4. Maak ondertussen de dressing. Mix in een blender de eidooiers, ansjovis en knoflook tot een pasta. Voeg de zout en peper toe en de sap en rasp van de citroen. Meng dit geheel een paar seconden en voeg langzaam de olijfolie toe en mix door tot de dressing dik en romig is.
  5. Serveer tot slot de kip op de salade en doe de dressing erover.

Voedingswaarden

  • 507 kcal
  • 8 gram koolhydraten
  • 33 gram eiwitten
  • 39 vetten

Nog zo’n heerlijk gerecht proberen? Klik dan hier voor een salade met bieten, feta en sinaasappel!

Over de schrijver
Reactie plaatsen