Salade met zoete aardappel, pompoen en geitenkaas
Salade met zoete aardappel, pompoen en geitenkaas
08 februari 2017 

Salade met zoete aardappel, pompoen en geitenkaas

Recept zoete aardappel, pompoen en geitenkaas

Wij hebben weer een heerlijke salade gevonden die jij makkelijk en snel kunt maken! Probeer deze smaakvolle salade eens uit. Deze salade is ideaal voor lunch maar kan ook prima als avondmaal worden gegeten.

Ingrediënten

  • 100 gram zoete aardappel
  • 150 gram flespompoen
  • 200 gram baby spinazie
  • 1/4 stuk (middel) appel
  • 40 gram granaatappel pitjes
  • 75 gram zachte geitenkaas
  • 1½ eetlepel olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel witte wijnazijn
  • Zeezout en peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de zoete aardappel en pompoen in dunnen plakjes.
  3. Leg de plakjes op een bakplaat en besprenkel het met 1 eetlepel. Bestrooi het met wat zout en peper en meng het goed door elkaar.
  4. Rooster het geheel +/- 15 minuten.
  5. Snijd de appel in dunne plakjes, de geitenkaas in stukjes en haal de granaatappelpitjes uit de vrucht.
  6. Meng de overige olijfolie met de honing, azijn, peper en zout.
  7. Was de spinazie onder de kraan en in een sla centrifuge en doe het in een kom.
  8. Leg de zoete aardappel, pompoen, appel en geitenkaas hierop en besprenkel de salade met de dressing.

Voedingswaarden

  • 552 Kcal
  • 46 gram Koolhydraten
  • 19 gram eiwitten
  • 30 gram vetten

Eet smakelijk!

Ben je een echte saladeliefhebber? Probeer dan ook eens deze rosbief salade!

Over de schrijver
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.
Reactie plaatsen