Recept zoete aardappel, pompoen en geitenkaas
Wij hebben weer een heerlijke salade gevonden die jij makkelijk en snel kunt maken! Probeer deze smaakvolle salade eens uit. Deze salade is ideaal voor lunch maar kan ook prima als avondmaal worden gegeten.
Ingrediënten
- 100 gram zoete aardappel
- 150 gram flespompoen
- 200 gram baby spinazie
- 1/4 stuk (middel) appel
- 40 gram granaatappel pitjes
- 75 gram zachte geitenkaas
- 1½ eetlepel olijfolie extra vierge
- 1 eetlepel honing
- 1 theelepel witte wijnazijn
- Zeezout en peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de zoete aardappel en pompoen in dunnen plakjes.
- Leg de plakjes op een bakplaat en besprenkel het met 1 eetlepel. Bestrooi het met wat zout en peper en meng het goed door elkaar.
- Rooster het geheel +/- 15 minuten.
- Snijd de appel in dunne plakjes, de geitenkaas in stukjes en haal de granaatappelpitjes uit de vrucht.
- Meng de overige olijfolie met de honing, azijn, peper en zout.
- Was de spinazie onder de kraan en in een sla centrifuge en doe het in een kom.
- Leg de zoete aardappel, pompoen, appel en geitenkaas hierop en besprenkel de salade met de dressing.
Voedingswaarden
- 552 Kcal
- 46 gram Koolhydraten
- 19 gram eiwitten
- 30 gram vetten
Eet smakelijk!
Ben je een echte saladeliefhebber? Probeer dan ook eens deze rosbief salade!