Recept quinoa met lente ui en pijnboompitten
We hebben weer een heerlijk recept van quinoa met lente ui en pijnboompitten voor jou klaarstaan! Het is zeer eenvoudig klaar te maken en smaakt super lekker! Het gerecht kan dienen als lunch of diner. Quinoa is ontzettend voedzaam en is zelfs te verwerken in zelfgemaakte koekjes en gebak. Daarnaast zijn er ontzettend veel verschillende varianten te bedenken met quinoa. Probeer altijd te blijven variëren want variatie is de sleutel tot succes!
Ingrediënten
- 200 gram quinoa gekookt
- 2 theelepels kokosolie
- 1 groentebouillonblokje
- 50 gram lente ui
- 1 ½ eetlepel pijnboompitten
- 1 takje verse koriander
- 30 gram zongedroogde tomaten
- 50 gram tomaat
- Zeezout
Bereiding
- Verhit de kokosolie in een grote kookpan en voeg de quinoa toe, net zolang totdat de quinoa begint te ruiken (geroosterd).
- Voeg vervolgens de groentebouillon toe en kook de quinoa op laag vuur totdat al het vocht is opgenomen.
- Snijd ondertussen de lente ui, zongedroogde tomaten en tomaat in stukjes, de koriander fijn en rooster de pijnboompitten in een droge pan.
- Doe de quinoa in een kom en voeg alle ingrediënten toe en meng het geheel goed door elkaar.
Voedingswaarden
- 571 kcal
- 57 gram koolhydraten
- 19 gram eiwitten
- 31 gram veten
Heeft het gesmaakt? Probeer dan ook eens een andere variant van dit gerecht. Klik hier voor het recept van quinoa salade met amandel en munt!