Recept overnight oats

Overnight oats; blauwe bessen met citroen rasp

Recept Overnight oats; blauwe bessen met citroen rasp

Een goed begin van de dag is belangrijk, en daar is een goed ontbijt deels verantwoordelijk voorOm de dag voortvarend te starten hebben wij dit heerlijke gerecht voor je samen gesteld. Niet iedereen heeft of neemt de tijd om goed te ontbijten. Dit recept kun je in de avond voorbereiden waardoor je in de ochtend bijna niks hoeft te doen. De naam overnight oats zegt het eigenlijk al, er gaat een nachtje overheen. Voor dit recept gebruiken wij whey proteïne van Happy Protein. 

Ingrediënten:

– 55 gram havermout
– Rasp van 1 citroen
– 50 gram blauwe bessen (kan de bevroren variant zijn)
– 17 gram Whey Happy Protein vanille
– 1 snufje kaneel
– 5 gram lijnzaad
– 5 gram chiazaad
– 40 gram/ml amandelmelk
– Heet water

Bereiding:

  1. Rasp de citroen schil.
  2. Doe eerst de havermout, rasp van de citroen schil, blauwe bessen, whey eiwit poeder, kaneel, lijnzaad en chiazaad in een bakje (kan een leeg potje jam zijn bijvoorbeeld) en shake het goed door elkaar.
  3. Schenk vervolgens de amandelmelk en heet water erbij en shake het geheel goed door elkaar en zet het voor een nacht in de koelkast.
  4. In de ochtend heb je een heerlijk ontbijt staan waar je niks meer voor hoeft te doen.

Voedingswaarden

  • 355 Kcal
  • 43 gram koolhydraten
  • 23 gram eiwitten
  • 8 gram vetten

Wil je meer ontbijtgerechten met havermout? Check dan eens dit recept: Havermout aardbei pap. Het recept vind je hier.

Number of posts
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram