Havermout aardbei pap

Recept Havermout aardbei pap

Havermout is hot! Het is bovendien erg gezond en bevat veel Koolhydraten. Daarnaast zijn er tal van mogelijkheden met havermout. Een van die mogelijkheden is Harvermout aardbei pap. Je maakt het als volgt.

Ingrediënten

 • 60 gram havermout
 • 1 theelepel chia zaden
 • 1 theelepel kokossnippers
 • 1 theelepel honing
 • 100 ml kokosnootmelk
 • 30 gram amandelmelk
 • 1 ml vanille extract
 • 75 gram aardbeien
 • 5 gram geschaafde amandelen
 • 5 gram pompoen zaden
 • amandel of kokosnoot melk naar behoefte extra

Bereiding

 • Voeg de havermout, chia zaden, kokossnippers, honing, kokosnoot melk en amandel melk toe in een pan.
 • Breng het geheel aan de kook.
 • Laat het geheel nog een paar minuten door sudderen. Roer geregeld totdat de havermout verdikt is en de vloeistoffen zijn geabsorbeerd.
 • Verwijder de pan van het vuur en roer het vanille extract erdoorheen.
 • Giet de pap in een schaaltje en voeg de aardbeien, amandelen en zaden toe.

Voedingswaarden

588 kcal
47 gram koolhydraten
14 gram eiwitten
36 gram vetten

Probeer ook eens deze Havermoutpap a là carrotcake. Het recept vind je hier.

 

Number of posts: 
568
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram