Ontbijtcake met noten en gojibessen
Ontbijtcake met noten en gojibessen
Recepten
Melvin Schol
Recepten
0 min
0

Ontbijtcake met noten en gojibessen

0 min
0

Maak je eigen heerlijke ontbijtcake met noten en gojibessen. Het recept bevat wel veel vetten, dus houdt hier rekening mee.

Ingrediënten

  • 4 rijpe bananen (M)
  • 4 eieren (M)
  • 20 theelepels kokosolie
  • 10 eetlepels agavesiroop
  • 3 cm gember
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel zeezout
  • 200 gram hazelnootmeel
  • 100 gram havermout
  • 5 eetlepels kokosrasp
  • 100 gram pecannoten
  • 50 gram gojibessen
  • 200 gram dadels zonder pit

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Snijd de bananen in stukjes en doe het in een kom samen met de eieren, kokosolie en agavesiroop.
  • Meng het geheel met een staafmixer.
  • Schil de gember en snijd in kleine stukjes en doe dit in de kom met de kaneel en zout. Mix het geheel nogmaals met de staafmixer.
  • Meng vervolgens de hazelnootmeel, de havermout, kokosrasp, pecannoten en gojibessen met een spatel door het beslag.
  • Bekleed de cakevorm met bakpapier en schenk het beslag in de vorm.
  • Verdeel de dadels gelijkmatig over het beslag en duw ze erin.
  • Bak de cake ongeveer 50 minuten en steek tegen het einde van de baktijd een houten prikker in de cake. Als deze er schoon uitkomt dan is de cake gaar.
  • Laat de cake afkoelen en bewaar de cake in de koelkast.

Voedingswaarde totaal

  • 5040 calorieën
  • 347 gram koolhydraten
  • 97 gram eiwitten
  • 364 gram vet

Probeer ook eens onze Pompoen Cake. Het recept vind je hier.

Reacties
Categorieën