Ontbijtcake met noten en gojibessen
02 augustus 2017 

Ontbijtcake met noten en gojibessen

Recept Ontbijtcake met noten en gojibessen

Maak je eigen heerlijke ontbijtcake met noten en gojibessen. Het recept bevat wel veel vetten, dus houdt hier rekening mee.

Ingrediënten

  • 4 rijpe bananen (M)
  • 4 eieren (M)
  • 20 theelepels kokosolie
  • 10 eetlepels agavesiroop
  • 3 cm gember
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel zeezout
  • 200 gram hazelnootmeel
  • 100 gram havermout
  • 5 eetlepels kokosrasp
  • 100 gram pecannoten
  • 50 gram gojibessen
  • 200 gram dadels zonder pit

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Snijd de bananen in stukjes en doe het in een kom samen met de eieren, kokosolie en agavesiroop.
  • Meng het geheel met een staafmixer.
  • Schil de gember en snijd in kleine stukjes en doe dit in de kom met de kaneel en zout. Mix het geheel nogmaals met de staafmixer.
  • Meng vervolgens de hazelnootmeel, de havermout, kokosrasp, pecannoten en gojibessen met een spatel door het beslag.
  • Bekleed de cakevorm met bakpapier en schenk het beslag in de vorm.
  • Verdeel de dadels gelijkmatig over het beslag en duw ze erin.
  • Bak de cake ongeveer 50 minuten en steek tegen het einde van de baktijd een houten prikker in de cake. Als deze er schoon uitkomt dan is de cake gaar.
  • Laat de cake afkoelen en bewaar de cake in de koelkast.

Voedingswaarde totaal

  • 5040 calorieën
  • 347 gram koolhydraten
  • 97 gram eiwitten
  • 364 gram vet

Probeer ook eens onze Pompoen Cake. Het recept vind je hier.

Over de schrijver
Reactie plaatsen