Maak je eigen heerlijke ontbijtcake met noten en gojibessen. Het recept bevat wel veel vetten, dus houdt hier rekening mee.
Ingrediënten
- 4 rijpe bananen (M)
- 4 eieren (M)
- 20 theelepels kokosolie
- 10 eetlepels agavesiroop
- 3 cm gember
- 2 theelepels kaneel
- 1 theelepel zeezout
- 200 gram hazelnootmeel
- 100 gram havermout
- 5 eetlepels kokosrasp
- 100 gram pecannoten
- 50 gram gojibessen
- 200 gram dadels zonder pit
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Snijd de bananen in stukjes en doe het in een kom samen met de eieren, kokosolie en agavesiroop.
- Meng het geheel met een staafmixer.
- Schil de gember en snijd in kleine stukjes en doe dit in de kom met de kaneel en zout. Mix het geheel nogmaals met de staafmixer.
- Meng vervolgens de hazelnootmeel, de havermout, kokosrasp, pecannoten en gojibessen met een spatel door het beslag.
- Bekleed de cakevorm met bakpapier en schenk het beslag in de vorm.
- Verdeel de dadels gelijkmatig over het beslag en duw ze erin.
- Bak de cake ongeveer 50 minuten en steek tegen het einde van de baktijd een houten prikker in de cake. Als deze er schoon uitkomt dan is de cake gaar.
- Laat de cake afkoelen en bewaar de cake in de koelkast.
Voedingswaarde totaal
- 5040 calorieën
- 347 gram koolhydraten
- 97 gram eiwitten
- 364 gram vet
Probeer ook eens onze Pompoen Cake. Het recept vind je hier.