Ontbijt wrap met bacon, ei en avocado
02 januari 2017 

Ontbijt wrap met bacon, ei en avocado

Ontbijt wrap met bacon, ei en avocado

Wil je eens iets anders proberen in plaats van brood, yoghurt of havermout als ontbijt? Probeer dan eens onze ontbijt wrap met bacon, ei en avocado. Pas wel op want als je deze eenmaal geproefd hebt, dan wil je niks anders meer! De wrap bevat redelijk wat calorieën voor één maaltijd, vanwege het hoge aantal vetten die het bevat. 1 gram vet bevat namelijk 9 calorieën. Veel mensen denken dat vetten slecht voor je zijn maar vetten dienen als brandstof voor je lichaam en de cellen in je lichaam hebben vetzuren nodig als bouwstenen. Het is dus niet erg om af en toe een gerecht te eten dat iets meer vet bevat.

Ingrediënten

  • 1 Libanees wit plat brood
  • 2 eieren (M)
  • 80 gram avocado
  • 30 gram ontbijtspek
  • 10 gram gemengde sla
  • 30 gram radijs
  • 5 gram roomboter

Bereiding

  1. Bak de plakjes ontbijtspek krokant uit in een droge pan en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier.
  2. Bak in het overgebleven spekvet het plat brood, totdat het brood licht goudbruin is en haal het uit de pan.
  3. Voeg de roomboter toe in de pan en voeg de eieren toe. Zet het vuur op laag en roer met een houten spatel de eieren door elkaar totdat ze net gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Leg het brood op een bord en beleg met wat sla, het roerei, avocado, spek en radijsjes.
  5. Rol het brood zo strak mogelijk op en snijd het doormidden.

Voedingswaarden

  • 683 kcal
  • 41 gram koolhydraten
  • 27 gram eiwitten
  • 48 gram vetten

Nog zo’n heerlijk ontbijtje proberen? Klik dan hier voor het recept van een boerenomelet!

Over de schrijver
Reactie plaatsen