Italian baked egg and vegetables
09 mei 2017 

Italian baked egg and vegetables

Recept Italian baked egg and vegetables

Italië staat bekend om haar heerlijke gerechten. Deze Italian baked egg bevestigd waarom. Het gerecht is ideaal als lunch te nuttigen. Daarnaast is het gerecht eenvoudig te maken en zeer voedzaam.

Ingrediënten

  • 500 gram trostomaten
  • 1 rode peper
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 gram basilicum
  • ½ theelepel zout
  • 1 snufje zwarte peper
  • 4 eieren (L)
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 4 theelepels kokosolie

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verdeel de tomaten, courgette, paprika, uien, knoflook, zout en peper over de bakplaat met bakpapier. Laat wat kokosolie smelten en giet de olie over de groenten.
  • Laat de groenten een half uur in de oven en roer het af en toe door elkaar tot de groenten bruin en gaar zijn.
  • Verdeel de gesmolten kokosolie over vier schaaltjes.
  • Verdeel de geroosterde groenten over de schaaltjes.
  • Maak een kuiltje in het midden van de groenten en breek voorzichtig een ei in elk kopje.
  • Bestrooi elk bakje met Parmezaanse kaas en plaats de kopjes op de bakplaat voor 20 tot 25 minuten of totdat de eieren goed gestold zijn.
  • Serveer het geheel tot slot met de basilicum

Voedingswaarde totaal

Calorieën 941 kcal
Koolhydraten 44 gram
Eiwitten 59 gram
Vetten 58 gram

Probeer ook eens deze Egg with Frittata! Het recept vind je hier.

Over de schrijver
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23. Daarnaast ben ik Nederlands Kampioen Judo geworden onder de 15 jaar en heb ik daarna nog op verschillende judotoernooien gestaan – waaronder het EK. Ook stond ik bij de senioren enkele keren op het podium. Doordat ik op jonge leeftijd al in aanraking kwam met de topsport ontstond er bij mij al vroeg interesse in het optimaliseren van voeding en training. Ik heb verschillende certificaten en diploma’s gehaald en ben jarenlang begeleid door Paul Lammers, een van de beste krachttrainers van Nederland. Ik blijf mijn kennis tot op de dag van vandaag bijspijkeren om mijn klanten zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.
Reactie plaatsen