Egg white frittata
Egg white frittata

Recept egg white frittata

Egg white frittata, een gerecht dat voor de meeste mensen onbekend is. Frittata is een soort omelet en is op te dienen in een koekenpan of ovenschotel. Het kan gegeten worden als lunch, avondeten of als hapje. Frittata komt oorspronkelijk uit Italië. Tegenwoordig zijn er enorm veel variaties op te vinden. In dit gerecht wordt er gebruikt gemaakt van ei, spinazie en feta. Het is gezond en je krijgt ook nog eens de nodige voedingswaarden binnen. Smullen dus!

Let er wel op dat je van de eieren alléén het eiwit gebruikt!

Ingrediënten

  • 2 theelepels kokosolie
  • 1 rode peper
  • 1 groene peper
  • ½ ui (klein)
  • 2 snufjes zeezout
  • ½ theelepel peper
  • Eiwit van 8 eieren (M)
  • 60 gram feta kaas
  • 40 gram spinazie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Zet een pan op middel hoog vuur en doe de kokosolie erin.
  3. Bak de ui en pepers in de pan en bestrooi het met de kruiden.
  4. Giet de eiwitten in de pan en bak voor ongeveer 3 minuten.
  5. Bestrooi de bovenkant hiervan met feta en spinazie.
  6. Zet deze pan in de oven voor ongeveer 8 tot 10 minuten.
  7. Maak de randen van de frittata los met een spatel en plaats het geheel op een bord.

Voedingswaarden

  • 393 kcal
  • 6 gram koolhydraten
  • 41 gram eiwitten
  • 22 gram vetten

Nog zo’n heerlijk recept proberen? Klik hier voor het recept van biefstuk met zoete aardappel gebakken in kaneel.

Over de schrijver
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23. Daarnaast ben ik Nederlands Kampioen Judo geworden onder de 15 jaar en heb ik daarna nog op verschillende judotoernooien gestaan – waaronder het EK. Ook stond ik bij de senioren enkele keren op het podium. Doordat ik op jonge leeftijd al in aanraking kwam met de topsport ontstond er bij mij al vroeg interesse in het optimaliseren van voeding en training.Ik heb verschillende certificaten en diploma’s gehaald en ben jarenlang begeleid door Paul Lammers, een van de beste krachttrainers van Nederland. Ik blijf mijn kennis tot op de dag van vandaag bijspijkeren om mijn klanten zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.
Reactie plaatsen