Recept biefstuk met zoete aardappel

Biefstuk met zoete aardappel gebakken in kaneel

Biefstuk met zoete aardappel gebakken in kaneel voor de gezonde levensgenieters

Biefstuk met zoete aardappel gebakken in kaneel! Oh zo simpel en heerlijk van smaak. Een eenvoudig gerecht met zoete aardappel. Eenvoudig te maken zonder veel tijd kwijt te zijn aan het gerecht.

Hoewel je zou denken dat de zoete aardappel een aardappel is. Is de zoete aardappel eigenlijk een bataat en hiermee een groenten. Door de zoet en kruidige smaak past het in zowel hartige als zoete gerechten. Biefstuk met zoete aardappel gebakken in kaneel is een ware smaaksensatie voor je.

Ingrediënten

  • 150 gram ossenhaas biefstuk
  • 3 theelepels roomboter
  • 200 gram zoete aardappels
  • 3 theelepels kokosolie
  • ½ theelepel kaneel
  • 35 gram veldsla
  • 1 handje rucola
  • 50 gram tros tomaat
  • 1 zoete punt paprika
  • 2 theelepels pijnboompitjes
  • 1 theelepel olijfolie

 Bereiding

  1. Breng de biefstuk op kamertemperatuur en kook de zoete aardappels.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Bestrijk de zoete punt paprika met de olijfolie en rooster deze in de oven voor +/- 15 minuten.
  4. Was de sla enrucola onder de kraan en in een sla centrifuge en doe het op een bord.
  5. Snijd de tomaat in stukjes en verdeel het over de sla, samen met de geroosterde paprika.
  6. Snijd de zoete aardappel in plakjes en verhit vervolgens de kokosolie in de pan. Bak de aardappels in de pan en strooi tijdens het bakken de kaneel er al over. De aardappels zijn klaar zodra ze aan beide kanten een mooie goudbruine kleur hebben.
  7. Rooster ondertussen ook de pijnboompitten in een droge pan en verdeel ook dit over de sla.
  8. Verhit tot slot de roomboter in de pan en bak de biefstuk naar eigen voorkeur gaar.

Voedingswaarde totaal:  

  • 815 kcal
  • 53 gram koolhydraten
  • 51 gram eiwitten
  • 44 gram vetten
Number of posts
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram