Gerecht hete kip met komkommersalade
Hete kip met komkommersalade, een heerlijk gerecht voor twee personen. Wil jij jouw geliefde of goede vriend(in) blij maken met een heerlijke maaltijd? Kies dan voor dit gerecht! Het voordeel van dit gerecht is dat je zelf kan bepalen hoe pittig je de kip wilt hebben. Als je van pittig houdt dan gebruik je wat meer sambaloelek en andersom. De frisse salade van komkommer is een ideaal bijgerecht om de smaken weer te neutraliseren.
Ingrediënten (2 personen)
- 250 gram zilvervliesrijst
- 2 ½ eetlepel azijn
- 4 theelepels suiker
- 200 gram komkommer
- 1 ½ rode ui (groot)
- ½ rode peper
- 6 theelepels roomboter
- 250 gram kipfilet
- ½ theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel sambaloelek
- 2 eetlepels ketjap manis
- ½ teentje knoflook
- ½ limoen
Bereiding
- Kook de zilvervliesrijst zoals staat aangegeven op de verpakking.
- Verwarm de azijn en los de suiker erin op.
- Snijd de komkommer in de lengte door de helft en verwijder de zaadjes. Snijd vervolgens de komkommer in stukjes.
- Snijd een halve ui in plakjes en snijd de rode peper in reepjes.
- Meng de komkommer, ui en peper in een kom met het azijn mengsel.
- Snijd de rest van de ui in dunne plakjes.
- Verhit de roomboter in de pan en bak de kipfilet met de ui en gemalen koriander gaar.
- Voeg de sambal, de rest van de suiker en de ketjap toe en pers de knoflook erboven uit.
- Bak het geheel nog een aantal minuten.
- Doe de zilvervliesrijst in een kom en verdeel de gebakken kipfilet erover, samen met wat partjes limoen. Serveer de komkommersalade er apart bij.
Voedingswaarden
- 1193 kcal
- 112 gram koolhydraten
- 91 gram eiwitten
- 39 gram vetten
Nog meer gerechten met kip? klik dan hier voor een pasta met pesto en kip!