Recept: Pasta pesto met kip en broccoli

Pasta pesto met kip en broccoli

Alles vers bereid en het is echt smullen. 

Recept: Pasta pesto met kip en broccoli

Ingrediënten:

– 300 gram kipfilet
– 200 gram broccoli
– 200 gram spelt pasta
– 10 gram kokosolie 

Ingrediënten pesto:

– Plant of bakje verse basilicum
– Plant of bakje peterselie
– 25 gram rucola
– 40 gram pijnboompitjes
– Eén teen verse knoflook
– Peper en zout
– 50 gram parmezaan
– Olijfolie extra vierge

Bereiding pesto:

1) Doe 20 gram olijfolie in de blender.
2) Gooi de basilicum/peterselie/basilicum erbij en de (geroosterde) pijnboompitjes, de kaas, de knoflook, peper en zout.
3) Doe de blender vervolgens aan! Simpeler bestaat niet!
4) Voeg nog 10 gram olijfolie toe totdat het een smeuïge massa wordt!

Bereiding pasta:

1) Ondertussen kun je natuurlijk het water opzetten voor de pasta, en het water voor de broccoli.
2) De kooktijd van de pasta is afhankelijk van het soort en is af te lezen van de verpakking. 
3) De broccoli kook je max een minuut of 5 zodat het geen slappe hap wordt. 
4) De kip bak je gaar in kokosolie. 
5) Wanneer de pasta en broccoli klaar zijn kunnen deze afgegoten worden. Doe het bij elkaar in de pan, samen met de kip en pesto. Goed doorroeren en nog wat verse parmezaan eroverheen op het bord! 

Eet smakelijk!

Voedingswaarden:

Aantal personen: 3
Calorieën 2040 kcal
Koolhydraten 153 gram
Eiwitten 154 gram
Vetten 89 gram

Handige tips:

Wanneer je pesto over hebt, of stiekem gelijk wat extra maakt kun je dit zeker 2 weken goed houden in de koelkast, zorg dan wel dat er altijd een laagje olie op staat.

Number of posts
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram