Recept voor havermoutpap

Healthy havermoutpap met pruim en pitten

Recept Healthy havermoutpap met pruim en pitten

Havermout is hot! Het is lekker, makkelijk en supergezond. Havermout is rijk aan aan koolhydraten. In combinatie met pruim en pitten wordt dit gerecht een feest!

Ingrediënten

 • 200 gram amandelmelk
 • 50 gram havermout
 • 1 pruim
 • 10 gram pompoenpitten
 • 10 gram zonnebloempitten
 • 1 theelepel gebroken lijnzaad

Bereiding

 • Breng de amandelmelk aan de kook
 • Roer de havermout erdoor en laat 2 min. op laag vuur koken.
 • Haal het van het vuur, serveer het in een bakje en laat het voor een paar minuten staan.
 • Snijd ondertussen de pruim in stukjes.
 • Serveer de havermoutpap met de pruim, pompoenpitten, zonnebloempitten en lijnzaad.

Voedingswaarden totaal

Calorieën 398 kcal
Koolhydraten 42 gram
Eiwitten 13 gram
Vetten 20 gram

Probeer ook eens onze Healthy havermoutpap met abrikoos en amandelen. Het recept vind je hier.

Number of posts
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram