Recept voor groentesoep

Groentesoep

Recept groentesoep

Altijd al eens zelf groentesoep willen maken? Dan is dit recept een echte aanrader. De soep bevat weinig calorieën en is ook nog eens erg gezond vanwege de vele groenten die erin verwerkt zitten. De soep is zeer geschikt voor iemand die niet zo veel calorieën mag innemen op een dag, maar toch een lekkere maaltijd wilt nuttigen. Daarnaast is het goed mogelijk om zelf kleine balletjes van magere gehakt te draaien en deze toe te voegen aan de soep.

De groentesoep kan gegeten worden als lunch, als avondeten of kan ook als voorafje dienen. Als je dit recept eenmaal zelf een keer gemaakt hebt, dan wil je niks anders meer!

Ingrediënten (4 personen)

 • 300 gram winterpeen
 • 4 stengels bleekselderij
 • 1 prei
 • 3 laurierblaadjes
 • 1 ui (groot)
 • 1 ½ liter water
 • 250 gram knolselderij
 • 3 groentebouillontabletten

Bereiding

 1. Snijd de uiteinden van de winterpeen af en doe in een vergiet.
 2. Snijd ook de uiteinden van de bleekselderij en het uiteinde en groen van de prei en voeg dit toe in het vergiet.
 3. Haal de blaadjes van de selderij eraf en zet weg in een schaaltje. De takjes die overblijven voeg je toe in het vergiet.
 4. Was alles in het vergiet onder de kraan.
 5. Snijd alle groenten uit het vergiet in stukken in een ruime kookpan samen met de laurierblaadjes en gehalveerde ui.
 6. Breng 1,5 liter water toe en breng aan de kook. Laat dit op laag vuur voor 45 minuten trekken.
 7. Rasp de winterpeen en schil de knolselderij en snijd beide in kleine blokjes. Snijd de bleekselderij in plakjes en de prei in ringen.
 8. Maak een theedoek nat, wring uit en leg in het vergiet.
 9. Zet het vergiet in een andere kookpan en schenk de bouillon met de groenten door de theedoek en het vergiet. De bouillon wordt zo opgevangen in de pan.
 10. Breng de bouillon op smaak met drie groente tabletten.
 11. Roer goed door totdat ze opgelost zijn.
 12. Voeg de gesneden groenten aan de bouillon en breng het aan de kook. Laat de soep 5 min. koken of totdat de groenten beetgaar zijn.
 13. Snijd ondertussen de blaadjes van de bladselderij fijn en voeg toe aan de soep.
 14. Serveer tot slot de soep in een kom.

Voedingswaarden

 • 317 kcal
 • 48 gram koolhydraten
 • 13 gram eiwitten
 • 2 gram vetten

Wil je nog zo’n heerlijke soep proberen? Klik dan hier voor het recept van courgette rucola soep!

Number of posts: 
572
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram