Gekookte ei met oude kaas

Gekookt ei met oude kaas

Recept gekookt ei met oude kaas

Ben jij op zoek naar een gezonde snack? Check dan eens dit recept. Een heerlijke snack voor tussendoor! Het recept is rijk aan koolhydraten, eiwitten en vetten. De tussendoor snack is daarnaast laag in calorieën en makkelijk te maken. Je hebt namelijk maar 3 ingrediënten nodig.

Ingrediënten:

  • 1 ei (M)
  • 20 gram oude kaas
  • 2 volkoren crackers 

Bereiding:

  1. Leg het ei in een pannetje en vul het pannetje met water, net totdat het ei onder water ligt.
  2. Zet het vuur op hoog en laat het water koken.
  3. Zet het vuur vervolgens op laag en laat het voor +/- 6 minuten staan (een beetje afhankelijk hoe groot het ei is en of de voorkeur uitgaat naar een zacht of hard gekookt ei).
  4. Schenk het water eruit en laat het eitje schrikken onder koud water en laat het even in koud water staan.
  5. Schaaf de oude kaas over de crackers en serveer het gekookte ei erop in plakjes.

Voedingswaarden:

240 Kcal
15 gram koolhydraten
15 gram eiwitten
13 gram vetten

Wil je meer gezonde tussendoortjes? Kijk dan eens even bij deze 12 gezonde en eenvoudige tussendoortjes! Het recept vind je hier

Number of posts: 
572
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram