Gekookt ei met oude kaas
Gekookt ei met oude kaas
17 februari 2017 

Gekookt ei met oude kaas

Recept gekookt ei met oude kaas

Ben jij op zoek naar een gezonde snack? Check dan eens dit recept. Een heerlijke snack voor tussendoor! Het recept is rijk aan koolhydraten, eiwitten en vetten. De tussendoor snack is daarnaast laag in calorieën en makkelijk te maken. Je hebt namelijk maar 3 ingrediënten nodig.

Ingrediënten:

  • 1 ei (M)
  • 20 gram oude kaas
  • 2 volkoren crackers

Bereiding:

  1. Leg het ei in een pannetje en vul het pannetje met water, net totdat het ei onder water ligt.
  2. Zet het vuur op hoog en laat het water koken.
  3. Zet het vuur vervolgens op laag en laat het voor +/- 6 minuten staan (een beetje afhankelijk hoe groot het ei is en of de voorkeur uitgaat naar een zacht of hard gekookt ei).
  4. Schenk het water eruit en laat het eitje schrikken onder koud water en laat het even in koud water staan.
  5. Schaaf de oude kaas over de crackers en serveer het gekookte ei erop in plakjes.

Voedingswaarden:

240 Kcal
15 gram koolhydraten
15 gram eiwitten
13 gram vetten

Wil je meer gezonde tussendoortjes? Kijk dan eens even bij deze 12 gezonde en eenvoudige tussendoortjes! Het recept vind je hier.

Over de schrijver
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23. Daarnaast ben ik Nederlands Kampioen Judo geworden onder de 15 jaar en heb ik daarna nog op verschillende judotoernooien gestaan – waaronder het EK. Ook stond ik bij de senioren enkele keren op het podium. Doordat ik op jonge leeftijd al in aanraking kwam met de topsport ontstond er bij mij al vroeg interesse in het optimaliseren van voeding en training.Ik heb verschillende certificaten en diploma’s gehaald en ben jarenlang begeleid door Paul Lammers, een van de beste krachttrainers van Nederland. Ik blijf mijn kennis tot op de dag van vandaag bijspijkeren om mijn klanten zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.
Reactie plaatsen