Recept voor citroen kwark

Citroen kwark

Recept citroen kwark

 Een heerlijke en snel klaar te maken citroen kwark. Tegenwoordig zit er enorm veel toegevoegde suiker en zoetstoffen verwerkt in kwark. Dan hebben we het wel over kwark met een smaakje (vanille, aardbei, cheesecake, etc.). Magere kwark (zonder smaakje) bevat geen toegevoegde suikers en zoetstoffen. Wel zitten er natuurlijke suikers (melksuikers) in deze kwark. Daarnaast bevat magere kwark enorm veel eiwitten. Deze eiwitten helpen bij spieropbouw en gaan spierafbraak tegen. Deze maaltijd is dus erg geschikt om voor of na het sporten te nemen.

Tip: Voeg wat stukjes fruit of ongezouten noten toe aan dit gerecht om het nog lekkerder te maken!

Ingrediënten

 • Sap van 2 citroenen
 • 1 eetlepel ahornsiroop
 • 500 gram magere kwark

Bereiding

 1. Pers de citroenen uit in een kom
 2. Schep de kwark erdoor en doe de ahornsiroop tot slot bij
 3. Mix het geheel met een staafmixer tot een romig geheel.
 4. Bewaar het vervolgens in de koelkast.
 5. Gebruik de helft als ontbijt.

Voedingswaarden

 • 383 kcal
 • 33 gram koolhydraten
 • 51 gram eiwitten
 • 3 gram vet

Nog zo’n simpel maar heerlijk gerecht proberen? Klik dan hier voor het recept van havermout aardbei pap!

Number of posts
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram