Bulgur salade met mozzarella

De bulgur salade met mozzarella is een heerlijke frisse salade. De salade kan je prima als tussendoor nuttigen of gebruiken als bijgerecht bij het diner.

Ingrediënten

  • 125 gram gekookte bulgur
  • 100 gram tuinerwten (diepvries)
  • ½ rode paprika
  • 1 theelepel kokosolie
  • 1 takjeverse koriander
  • 25 gram lente ui
  • 3 gram verse munt
  • 5 gram verse peterselie
  • 25 gram rozijnen
  • 1/3bol mozzarella
  • Ketoembar

Bereiding

  1. Kook de bulgur en laat de tuinerwten ondertussen ontdooien.
  2. Maak de paprika schoon en snijd in dunne reepjes.
  3. Verhit de kokosolie in een pan en bak de paprika met de ketoembar een paar minuten op middelhoog vuur.
  4. Snijd ondertussen de bosui in ringetjes, de mozzarella in stukjes en snijd de munt, koriander en peterselie fijn.
  5. Meng de bulgur met de paprika, rozijnen, tuinerwten, bosui, munt, peterselie, koriander en mozzarella in een kom.
  6. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

Voedingswaarden totaal

Calorieën 848Kcal
Koolhydraten 144gram
Eiwitten  30 gram
Vetten 15 gram

Wil je een andere salade variant proberen? Probeer dan eens onze Fruit met burrata salade. Het recept vind je hier.

Over de schrijver
Reactie plaatsen