Broodje humus met courgette

Onderstaand een heerlijk recept van een broodje humus met courgette. De hummus maak je zelf waardoor je zelf de consistentie en smaak ervan kan bepalen. Het hoofdbestandsdeel van hummus zijn kikkererwten. Kikkererwten zitten vol koolhydraten, vezels, ijzer en vitamine-B. Het broodje is geheel vegetarisch maar zal bij zowel vegetariërs als vleeseters in de smaak vallen.

Ingrediënten

  • 1 Italiaanse bol
  • 100 gram kikkererwten (uit blik)
  • 1 eetlepel tahini
  • 1 eetlepel citroensap vers
  • 1 teentje knoflook
  • ½ courgette
  • 1 ½ theelepel kokosolie
  • 1 theelepel pijnboompitten
  • Olijfolie extra vierge
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Doe de kikkererwten, tahini, citroensap en knoflook bij elkaar in een schaal en mix met een staafmixer (of blend het geheel) een paar minuten totdat het een mooi zacht geheel is.
  2. Voeg de olijfolie toe en mix het geheel weer (begin met een beetje en bekijk ondertussen de consistentie van de humus).
  3. Breng de humus op smaak met zout en peper.
  4. Schaaf met een kaasschaaf dunnen linten van de courgette
  5. Verhit de kokosolie in een pan en bak de courgette linten in de pan. Bestrooi het geheel met wat zout en peper.
  6. Rooster tegelijk in een droge pan de pijnboompitten.
  7. Snijd de Italiaanse bol doormidden en besmeer met de humus.
  8. Leg de courgette linten en de pijnboompitten erop en maak af met wat zout en peper.

Voedingswaarden

  • 675 kcal
  • 78 gram koolhydraten
  • 23 gram eiwitten
  • 31 gram vetten

Wil je nog zo’n heerlijk recept proberen? Klik dan hier voor het recept van een broodje kip pesto!

Over de schrijver
Reactie plaatsen