De bonen-boekweitsalde is een gerecht die je eenvoudig en snel kunt maken. De salade is rijk aan koolhydraten en bevat bovendien erg weinig vetten. Ideaal om te eten als bijgerecht of lunch! Je maakt het recept als volgt:
Ingrediënten
125 gram boekweit korrels
½ rode paprika
20 gram rucola
Sap van een halve limoen
100 gram Griekse yoghurt 0%
50 gram kidneybonen
50 gram witte bonen
Snufje zeezout
Snufje zwarte peper
Bereiding
Kook de boekweitkorrels met een stufje zout beetgaar.
Snijd de paprika in stukjes.
Spel de bonen even af onder de kraan en meng met de boekweit, rucola, en paprikablokjes.
Meng in een apart bakje de yoghurt met het sap van een halve limoen, een scheutje olijfolie en de peper en zout.
Schenk vervolgens de dressing over de salade en roer goed door.
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.