Boekweitbrood

Boekweitbrood is de ideale broodvervanger. Er zitten geen (schadelijke) lectinen in en alle ingrediënten zijn uitermate gezond.

Recept Boekweitbrood

Ingrediënten:

 •  500 gram boekweitmeel
 • 25 gram honing
 • 20 gram gist of wijnsteenbakpoeder
 • 3 eieren
 • 5 gram zeezout
 • 35 gram kokosvet
 • 400 ml water (40 *C)

Bereiding:

 1. Laat de kokosolie smelten. Voeg bij de gist het lauwwarme water.
 2. Maak het deeg (mixer is handig) van boekweitmeel, gist, honing en de eieren. Voeg vervolgens de gesmolten kokosvet en zout toe.
 3. Breng deze mix van ingrediënten in een ingevette bakvorm, verdeel de hoeveelheid gelijkwaardig.
 4. Laat het ongeveer 40 – 50 minuten rijzen op een warme plek.
 5. Bak het brood 35 minuten op 200 graden
 6. Na het bakken neem je het brood uit de vorm en bestrijk je het met wat water of boter, dit om de korst een glans te geven en zachter te maken.

Handige tips:

 • Bewaar het luchtdicht en in de koelkast of voeg banaan of wortel toe om het smeuïg te houden.
 • Lekkere variaties: Voeg gemalen kokos, rozijnen, goji bessen, cranberry’s, noten, gedroogde perzik etc. toe.

Voedingswaarde:

8 personen
Calorieën 2462 kcal
Koolhydraten 384 gram
Eiwitten 77 gram
Vetten 67 gram

Number of posts: 
568
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram