#1 WK Ju-Jitsu Thailand - Mijn Kwalificatie Traject

Introductie

Voordat ik jou wat ga vertellen over mijn WK kwalificatie, wil ik eerst even beginnen met een kleine introductie. Mijn naam is Melvin Schol, topsporter en mede eigenaar van Training, Lifestyle en Voeding. Al van jongs af aan ben ik met sporten en mijn lichaam bezig. Op 12 jarige leeftijd werd ik Nederlands kampioen judo onder 17 jaar. Vanaf dat moment heb ik volledig voor topsport gekozen. Naast judo ben ik ook op vroege leeftijd begonnen met Ju-Jitsu. Dit is vergelijkbaar met judo, maar dan met trappen en stoten erbij. Dit heb ik minder frequent beoefend als judo, maar toch ben ik bij de jeugd respectievelijk 3e van Europa geworden. De afgelopen jaren heb ik mij echter alleen op judo gefocust, tot afgelopen jaar en daar ga ik je nu iets meer over vertellen.

Mijn weg naar het WK in Thailand

Ik neem je mee naar 28/09/2014. Op deze dag reisde ik met de Nederlandse judo ploeg naar Estland en behaalde ik een 5e plek op de World Cup in Tallinn. Een goed resultaat! De week erna plaatste ik mij echter niet voor het NK judo. Een dieptepunt uit mijn topsportcarrière, want ik had nog nooit zo’n slechte dag gehad. Vermoeid, niet scherp en weinig geluk resulteerde in geen kwalificatie voor het NK. Na dit dieptepunt volgde een nieuw dieptepunt. Ik werd namelijk niet meer geselecteerd door de bondscoach voor buitenlandse toernooien. Hierdoor had ik totaal geen motivatie meer.

Ik besloot over te stappen van de -81kg naar de -90 kg, omdat het zonder afvallen (normale gewicht 85kg) toch leuker is en ik zo met een nieuw hoofdstuk kon beginnen.

Noord-Hollandse Ju-jitsu

Aangezien ik toch niet meer werd geselecteerd door de bondscoach, besloot ik mee te doen aan de Noord-Hollandse kampioenschappen Ju-Jitsu -94kg. Een behoorlijk grote stap, aangezien ik in november 2014 nog 80kg woog. Ik wilde via dit toernooi kijken of ik het nog in mij had om Ju-Jitsu wedstrijden te draaien en uiteraard te winnen. Gelukkig gebeurde dat en werd ik hier kampioen.

NK Ju-JitsuMelvin-Schol-Ben-Rietdijk-Nederlands-Kampioen-Ju-Jitsu

Na de Noord-Hollandse kampioenschappen besloot ik ook mee te doen aan het NK. Ook hier behaalde ik een gouden plak. Het ging eigenlijk een stuk makkelijker dan verwacht. Vervolgens hoorde ik dat het EK in eigen land gehouden zou worden. Toen dacht ik: “Misschien kan ik mij nog wel kwalificeren?” Na een gesprek met de Ju-Jitsu bondscoach moest ik mee gaan doen met de Grand Slam Parijs. Een internationaal toernooi wat zwaar meetelde voor de EK kwalificatie.

Grand Slam Parijs

Zo gezegd zo gedaan. Samen met Bram Crans ben ik naar Parijs gegaan om te strijden om de medailles. Ik woog op dat moment nog steeds maar 87kg, dus ik moest echt tegen reuzen! De eerste partij won ik in de laatste seconde van een Rus. Vervolgens verloor ik kansloos mijn 2e partij van een Italiaan, maar ik kreeg gelukkig herkansing. In de herkansingen won ik drie partijen op een rij en vocht ik mij naar de 3e plaats!

Melvin-Schol-Derde-Parijs

EK Ju-Jitsu Almere

Door mijn gouden plak op het NK en bronzen medaille op de Grand Slam in Parijs kwalificeerde ik mij voor de Europese Kampioenschappen in eigen land. Echt heel gaaf! Ik behaalde uiteindelijk een zilveren medaille op het EK. Een dag om nooit meer te vergeten.

Video: Samenvatting EK Ju-Jitsu Almere

Melvin-Schol-Ek-Ju-Jitsu

NK judo senioren

Het laatste Ju-Jitsu kwalificatie toernooi was tegelijk met het NK Judo. Ik heb mede door het advies van de bondscoach besloten om deel te nemen aan het NK judo. Geen verkeerde keuze, want ik behaalde ook hier een mooie gouden plak. Dus nu mag ik mij Nederlands kampioen judo en ju-jitsu noemen!

Melvin Schol Nederlands Kampioen Judo

Belletje van de bondscoach

En toen werd ik gebeld door de bondscoach. Mel je mag naar het WK in Thailand!!! Dus 20-22 november ga ik er alles aan doen om zo goed mogelijk voor de dag te komen op het WK in Thailand. Wish me luck!

Wat kunnen jullie verwachten?

In de komende blog ga ik jou mijn voorbereidingen richting het WK Ju-Jitsu vertellen. Denk hierbij aan periodisering, wat ik eet, wat ik train, etc.

Dagelijks post ik ook foto’s op mijn Instagram, wellicht leuk om te volgen!

Number of posts
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram