Witlof salade met rode druiven
31 juli 2014 

Witlof salade met rode druiven

Wil je weer eens iets anders, dan is dit misschien wel een salade voor jou.

Recept witlof salade met rode druiven

Ingrediënten:

  • 200 gram rode druiven zonder pit
  • 400 gram witlof
  • 40 gram pijnboompitten
  • 2 el balsamico
  • 2 tl biologische rietsuiker
  • 10 gram kokosolie

Bereiding:

  1. Was de witlof in een sla centrifuge.
  2. Snijd de druiven door de helft.
  3. Rooster de pijnboompitten op laag vuur in een pan zonder boter in 3 min. goudbruin.
  4. Verhit de kokosolie in een wok en voeg de rietsuiker toe.
  5. Voeg het witlof toe als de suiker is gesmolten en roerbak 3 min. op middelhoog vuur.
  6. Voeg de druiven toe en verwarm nog 1 min. en doe het vervolgens op een bord/schaal.
  7. Bestrooi het geheel met de pijnboompitten en balsamico dressing.

Handige tips:

Wil je de eiwitten wat verhogen in het bijgerecht, dan kan je er altijd nog wat kip bij doen.

Voedingswaarden:

Aantal personen: 4
Calorieën 155 kcal
Koolhydraten 14,75 gram
Eiwitten 4 gram
Vetten 35 gram

“Wil je meer van dit soort recepten? Klik dan hier!”

Over de schrijver
Reactie plaatsen