Recept witlof salade met rode druiven

Witlof salade met rode druiven

Wil je weer eens iets anders, dan is dit misschien wel een salade voor jou.

Ingrediënten:

 • 200 gram rode druiven zonder pit
 • 400 gram witlof
 • 40 gram pijnboompitten
 • 2 el balsamico
 • 2 tl biologische rietsuiker
 • 10 gram kokosolie

Bereiding:

 1. Was de witlof in een sla centrifuge.
 2. Snijd de druiven door de helft.
 3. Rooster de pijnboompitten op laag vuur in een pan zonder boter in 3 min. goudbruin.
 4. Verhit de kokosolie in een wok en voeg de rietsuiker toe.
 5. Voeg het witlof toe als de suiker is gesmolten en roerbak 3 min. op middelhoog vuur.
 6. Voeg de druiven toe en verwarm nog 1 min. en doe het vervolgens op een bord/schaal.
 7. Bestrooi het geheel met de pijnboompitten en balsamico dressing.

Handige tips:

Wil je de eiwitten wat verhogen in het bijgerecht, dan kan je er altijd nog wat kip bij doen.

Voedingswaarden:

Aantal personen: 4
Calorieën 155 kcal
Koolhydraten 14,75 gram
Eiwitten 4 gram
Vetten 35 gram

“Wil je meer van dit soort recepten? Klik dan hier!”

Number of posts: 
568
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram