Witlof salade met rode druiven

Wil je weer eens iets anders, dan is dit misschien wel een salade voor jou.

Ingrediënten:

  • 200 gram rode druiven zonder pit
  • 400 gram witlof
  • 40 gram pijnboompitten
  • 2 el balsamico
  • 2 tl biologische rietsuiker
  • 10 gram kokosolie

Bereiding:

  1. Was de witlof in een sla centrifuge.
  2. Snijd de druiven door de helft.
  3. Rooster de pijnboompitten op laag vuur in een pan zonder boter in 3 min. goudbruin.
  4. Verhit de kokosolie in een wok en voeg de rietsuiker toe.
  5. Voeg het witlof toe als de suiker is gesmolten en roerbak 3 min. op middelhoog vuur.
  6. Voeg de druiven toe en verwarm nog 1 min. en doe het vervolgens op een bord/schaal.
  7. Bestrooi het geheel met de pijnboompitten en balsamico dressing.

Handige tips:

Wil je de eiwitten wat verhogen in het bijgerecht, dan kan je er altijd nog wat kip bij doen.

Voedingswaarden:

Aantal personen: 4
Calorieën 155 kcal
Koolhydraten 14,75 gram
Eiwitten 4 gram
Vetten 35 gram

“Wil je meer van dit soort recepten? Klik dan hier!”

    Geef een reactie