Wedstrijdvoorbereiding van Bram Crans Londen

Wedstrijdvoorbereiding Bram Crans deel 3

Twee dagen voor de wedstrijddag van Bram Crans voor het Internationale judo toernooi in Londen.

Donderdag 8 mei 2014

Donderdag, twee dagen voor de wedstrijd dag. Gewicht vanochtend: 73,4 ! (De weegschaal op de foto geeft 73,6 aan, maar mijn weegschaal wijkt 2 ons af). Het gaat nu snel. Ondanks dat er niet echt honger wordt geleden, gaan er veel onsjes vanaf. Door de hoge inname van eiwitten zorg ik ervoor dat ik lang verzadigd blijf. Ik luister goed naar mijn lichaam. Ik eet mijn maaltijden langzaam. Hierdoor hoef ik minder te eten totdat ik een (redelijk) vol gevoel heb. Mijn maag is nu ook aan de kleinere maaltijden gewend, waardoor ik ook sneller vol zit. Als je constant maar grote maaltijden eet en elke keer door eet als je eigenlijk al vol zit, zal je op een gegeven moment van een maaltijd waar je voorheen wel vol van zat, nu niet meer vol van zitten.

Ook vandaag zullen er weinig koolhydraten gegeten worden. Het afvallen gaat tot nu toe erg goed en dat zorgt voor weinig stress. Vandaag zullen dezelfde maaltijden als gister gegeten worden. Ik heb gister een grote pan gemaakt waar ik gister al een deel van mijn avondmaal van gegeten heb. Het andere deel is voor de lunch van vandaag.

Mijn voeding van vandaag:

Ontbijt:

 • 300 gram Griekse yoghurt 0%
 • 20 gram whey eiwitten (vanille)
 • 25 gram ongebrande en ongezouten noten

Lunch:

 • 230 gram kipfilet
 • 7 gram kokosolie
 • 125 gram prei
 • 100 gram zoete punt paprika
 • 150 gram courgette
 • 20 gram broccoli (gekookt)
 • 1 teentje knoflook

Verdeeld over de dag:

 • 20 gram BCAA’s

Avondmaal:

 • 1 stukje knoflook brood
 • 200 gram kipfilet
 • Spinazie
 • Aardappels
 • Champignonsaus

Voedingswaarde in totaal:
1440 kcal
77 gram koolhydraten
165 gram eiwitten
51 gram vetten

Mijn reis naar Londen

Vandaag was een reisdag richting Londen. Ik ging met mijn ouders en zus een dag eerder heen, om vrijdag nog even een paar uurtjes te genieten van Londen. We vertrokken om 10:00 uur vanaf Haarlem en reden in 3,5 uur naar Calais, waar we de boot pakte die ons in 1,5 uur (uiteindelijk werd dat 2,5 uur) naar de overkant bracht. Aangekomen in Dover moesten we nog 1,5 uur rijden naar ons hotel. In het hotel aangekomen was het eerste wat ik deed wegen: 73,2 ! Heel fijn om dat getal te zien. Ik had dus nog zat ruimte om ’s avonds wat te eten. Verder hadden we een bad op de kamer, dus de laatste onsjes konden ook nog op vocht afgevallen worden (zweten). Ik weet uit ervaring dat ik zo nog een kilo vocht verlies in bad, dus ik kon nu makkelijk nog eten. Verder val ik ’s nachts ook nog wat af. In de ochtend op een nuchtere maag ben je nou eenmaal lichter dan ’s avonds.

Mijn voeding in Londen

De lunch van vandaag heb ik keurig verdeeld over de dag, waardoor ik elke keer mijn honger gevoel voor was. De BCAA’s (Branched Chain Amino Acids) neem ik over de dag verdeeld, wat mij de aminozuren geeft die spierafbraak tegen gaan. Verder zorg ik ondanks de kleine maaltijden (voor mij) dat ik genoeg micro nutriënten binnen krijg. Groenten, waar vele vitamines en mineralen in zitten, bevatten daarnaast ook weinig kcal. Hier kan dus veel van worden gegeten. Met avondeten gingen we uiteten en ook dan kunnen er gewoon bewuste keuzes worden gemaakt. Omdat ik nu eigenlijk al goed woog, kon ik mijzelf trakteren op een lekker stukje knoflook brood. Van de champignonsaus wordt je in een dag ook niet opeens zwaarder, dus ook dit kon ik lekker nemen. Even genieten dus!

’s Avonds weer aangekomen op de hotelkamer was het 23:00 uur. Tijd om naar bed te gaan, want 08:00 uur ging het wekkertje weer om vervolgens als eerste te accrediteren voor het hotel en de (judo)wedstrijd. Wij moeten namelijk van de organisatie bij alle internationale toernooien in het hotel slapen dat zij regelen. En laat dat nou net altijd een hotel zijn met wat luxe. Hier in Londen is het altijd het Hilton waar we in zitten.

Number of posts
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram