Trainen na een rust periode

Wat te doen na een lange rustperiode

Trainen na een rustperiode

Je bent op vakantie geweest en je bent helemaal uitgerust. Je kan de hele wereld weer aan en zo voelt dat ook met trainen. Toch valt dat vies tegen en zeker de dagen erna is het moeilijk om uit je stoel te komen. Bekend?

Iedereen kent dat wel, en je ontkomt er ook bijna niet aan. Sommige hebben weer heel veel zin om te  trainen na een lange rustperiode, andere blijven gewoon lekker doortrainen als ze op vakantie zijn en andere hebben totaal geen zin om weer te beginnen met trainen na de vakantie.

Degene die geen zin hebben om weer te starten, adviseren wij om toch rustig aan te beginnen. Je moet even door die zure appel heen bijten, maar zodra je weer in het ritme zit wil je niet meer anders. Voor degene die vol energie zitten en na een lange rustperiode weer volle bak willen beginnen, moeten wij toch even remmen. Dat de gretigheid erin zit, moet je vooral vasthouden en is alleen maar goed, maar om blessures midden in het seizoen of misschien wel in het begin van het seizoen te voorkomen, omdat je te snel bent gestart met trainen, moeten we voorkomen. Daarom hebben wij voor jou een trainingsschema opgesteld die je de eerste paar weken na je vakantie kan gaan volgen. Zo kan je weer fit van start te gaan en wordt de kans op blessures kleiner.

Trainingsschema na de vakantie

Het schema dat je hieronder ziet, heeft Bram na zijn vakantie ook gevolgd.

Warming-up:

1: Crosstrainer

2: Foam rollen – fullbody (voorbeeld in deze video is de foam roll back)

Movement preps:

1. Kneelift

2. Handwalk forward

A1: Dumbbell split squat – step

A2: Dumbbell powell raise

B1: Swiss ball hamstring curl

B2: Lat pull down

C1: Trap 3

C2: Leg press

D1: Dumbbell V-press

D2: Leg-curl

Cooling down: Foam rollen – fullbody (voorbeeld in deze video is de foam roll quadriceps)

Spierpijn

Wij kunnen je verzekeren dat je spierpijn krijgt, zeker als je een tijd niks hebt gedaan. Dit is niet erg, maar des te belangrijker is het om je voeding en rust op orde te hebben. Neem weer stap voor stap afscheid van het ritme van vakantie en pak je normale ritme weer lekker op. Je gaat merken dat je weer progressie gaat boeken en dit zal je alleen maar weer meer motiveren.

Hulp nodig?

Vind je het nou lastig om de stap te zetten om weer te beginnen, dan kunnen wij misschien de stok achter de deur zijn. Met onze online begeleiding, helpen wij je stap voor stap naar je gewenste doelstelling! Je leert gezondere gewoontes integreren in je levensstijl, waardoor jij je een stuk fitter, vitaler en zelfverzekerder gaat voelen. Neem dan hier contact met ons op.

Number of posts
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram