Recept quinoa maaltijd

Voedzame quinoa maaltijd

Heb je nog geen idee wat je dit weekend gaat eten? Dan is dit gerecht zeker een aanrader. Verwen jezelf en voed je lichaam!

Recept voedzame Quinoa maaltijd

Ingrediënten:

 • 100 gram quinoa gekookt
 • 150 gram magere gehakt
 • 25 gram rauwe noten
 • 100 gram prei
 • 100 gram champignons
 • 75 gram taugé

Bereiding:

 1. Meng de quinoa met water (per 100 gram quinoa 150 ml water) en breng het aan de kook. Kook de quinoa 8 minuten. Haal de pan van het vuur en laat de quinoa afgedekt nog 10 minuten doorgaren.
 2. Snijd de prei en champignons in stukjes.
 3. Bak de gehakt rul in de pan.
 4. Was de taugé met koud water.
 5. Doe vervolgens de prei en champignons bij de gehakt in de pan en wok het geheel voor een paar minuten. Doe als laatste de taugé er nog bij.
 6. Verdeel het geheel op een bord en doe tot slot de quinoa en de noten erover.

Voedingswaarden:

Aantal personen: 1
Calorieën 636 kcal
Koolhydraten 32 gram
Eiwitten 46 gram
Vetten 34 gram

Number of posts: 
567
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram