5 variaties op de push up

Vijf varianten op de push up

De push up is een eenvoudige oefening, bovendien heb je geen enkel materiaal nodig. Je kan de push up zowel in de sportschool, thuis als buiten tussen het hardlopen of bootcampen door doen. De push up is een oefening die specifiek gericht is op de borstspier. Bij de meeste push up variaties gelden de schouders en triceps als secundaire spiergroepen. Vaak wordt er vergeten dat de push up ook een goede oefening is voor de core. Je spant tenslotte ook die spieren aan om kaarsrecht te blijven.

Wij hebben vijf push up variaties voor je op een rij gezet zodat jij tijdens je training voldoende afwisseling hebt.

De vijf push up variatiesSpiergroepen Bij Het Opdrukken

Oefening 1: De wide push up

Plaats de handen zo wijd mogelijk dat je nog wel push ups kan maken. Zak vervolgens door de armen, raak met de neus de grond aan en duw jezelf weer omhoog. De ellebogen wijzen naar buiten toe.

Oefening 2: De ‘normale’ push up

Plaats de handen op schouderbreedte, hierdoor komt er meer nadruk te leggen op de triceps. Zak weer tot je met je neus de grond aanraakt en duw jezelf weer omhoog. De ellebogen wijzen schuin naar achteren.

Oefening 3: De ‘smalle’ push up

Plaats de handen voor je borst op de grond met de duimen tegen elkaar. Zak weer tot je met je neus de grond aanraakt en duw jezelf weer omhoog. Deze push up is specifiek voor de triceps. De borstspier fungeert nu als ondersteunende spiergroep.

Oefening 4: De side to side push up

Plaats de handen op schouderbreedte en zak tot je neus de grond kan raken. Beweeg naar links en naar rechts. Duw jezelf pas omhoog als je weer in het midden bent.

Oefening 5: De push up jump

Plaats de handen op schouderbreedte en zak tot je neus de grond raakt. Duw krachtig uit en ‘spring’ met de handen en voeten van de grond. Belangrijk hierbij is dat je een plank blijft.

Video: Push up variaties

 

Number of posts: 
572
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram