Vijf gedachten om je doelen te behalen

5 gedachten waarom jij je doel niet haalt

De definitie van “gedachten” is “Een gedachte is iets, waar men zich even van bewust is. Een gedachte is een onderdeel of het gevolg van het denkproces.” Wij denken dat als je jouw gedachten goed kan benutten en adapteren dat je niet te stoppen zal zijn op alle fronten in het leven. Deze vijf gedachten worden door de beste van ons toegepast op momenten waarin zij niet het succes halen waar zij op gehoopt hadden. Doorbraken kunnen gemaakt worden op de manier waarop wij denken, veel winst kan er behaald worden door een verandering van onze “mindset”, ook wel gedachten genoemd.

5 gedachten waarom jij je doel niet haalt

1. Perfectionisme

Wij hebben allemaal wel eens gehoord van het gezegde ‘niemand is perfect’ en naar onze mening is dat maar goed ook. Zou jij een wereld kunnen voorstellen waarin iedereen perfect is? Het zou saai zijn, geen risico’s meer en er zal niets zijn om naar uit te kijken.

Wij geloven dat imperfectie iets moois maakt. Het is echt en anders en dit is hoe de meest succesvolle mensen in de wereld het hebben bereikt waar ze nu zijn, door te kiezen voor hun imperfectie. Zij zetten alles wat ze hebben in hun passie!

Thomas Edison is de uitvinder van de gloeilamp, maar hij deed wel 3000 pogingen! Hij noemde het project geen mislukking. In plaats daarvan, zei hij: “Any of life’s failures are people who did not realize how close they were to success when they gave up.”

 Dus imperfectie is het beste uitgangspunt.

 2. Jezelf vergelijken met anderen

Er is maar één JIJ en proberen te zijn zoals iemand anders, is een verspilling van tijd, vinden wij!

Veel ondernemers laten je je passie volgen en laten je succesvolle mensen observeren. Doe wat anderen doen, maar doe het op je eigen manier, voeg jouw persoonlijke inbreng en passie samen met hard werken en je zult slagen met jouw eigen verdiensten.

 Iedereen is uniek dus kijk alleen naar JEZELF en concentreer op wat jij kan, niet op wat anderen doen.

 3. Denken dat je niet ‘goed genoeg’ bent

Wie heeft het recht om te zeggen dat jij niet goed genoeg bent? Niemand! Dus denk dat zelf ook niet.

Wij geloven echt dat de “mindset” de meeste krachtige tool is die je maar bezit. Als jij mentaal sterk bent, kan je boven jezelf uitstijgen. Zeg tegen jezelf: ”Ik ben goed genoeg of ik ben te goed”, zelfs als je het niet gelooft.

Wij zijn allemaal op deze aarde voor onze eigen persoonlijke reis en succes en bedenk goed dat het niet uitmaakt wat iemand zegt.
Wat je moet doen is….in jezelf geloven!

4. Te veel doen in één keer

Toen wij Training, Lifestyle en Voeding bij de KvK hadden ingeschreven gingen wij natuurlijk gelijk hard aan de slag. In het begin begonnen wij wel met 10 verschillende projecten in één keer, het is erg moeilijk om je te concentreren en te focussen op één project tegelijk! Op hoeveel projecten denk jij dat wij uiteindelijk eindigden? Geen! Na één week hebben wij gelijk het roer omgegooid en ons steeds gefocust op één project tegelijk.

Dit is een perfect voorbeeld van waarom je je moet concentreren op één ding tegelijk en waarom je niet teveel hooi op je vork moet nemen. Ook al klinkt het uitdagend om zoveel projecten gelijktijdig af te maken, maar ondertussen valt al het hooi van je vork. Het is niet praktisch en slim. Uiteindelijk heb je alles half af, maar niks volledig.

Focus op één ding tegelijk! Na elk volledig afgerond project zal je een bevredigende gevoel krijgen, waardoor je niet meer aan 10 verschillende projecten wil beginnen.

 5. “Maar ik” (Excuses excuses …)

De 5e en laatste regel is een verbod op excuses! Iedereen heeft vaak een excuus om iets te doen of iets niet te doen, dit is een feit!

 Excuses helpen ons in te dekken over de twijfels die we al hebben over iets, zodat het risico wordt verlaagt. Echter, wij hebben een filosofie dat alles werkt in beide richtingen. De volgende keer dat je merkt dat je te maken hebt met een excuus waarom je iets NIET moet doen, verander je manier van denken en dwing jezelf om met een excuus te komen waarom je iets MOET doen!

 Als wij niet zeker zijn van onszelf of ergens geen zin in hebben….stellen wij ons deze vraag:
 Wat is het ergste dat kan gebeuren?

 Het is allemaal makkelijker gezegd dan gedaan. Honderden mensen kunnen jou helpen, maar uiteindelijk moet je het toch zelf doen. Het zal je veel winst opleveren!

Number of posts: 
568
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram