Vanille pancakes
Vanille pancakes

Geef jezelf soms even de tijd om iets lekkers en gezonds te maken.

Recept Vanille pancakes

Ingrediënten:

  • 150 gram eieren
  • 95 gram ei-eiwit
  • 250 gram amandelmelk (ongezoet)
  • 100 gram vanille whey eiwit (isolaat)
  • 180 gram havermout
  • 12 gram kokosolie
  • 355 gram Senoble kwark

Bereiding:

  1. Doe alle ingrediënten in een kom, behalve de kokosolie, en mix het geheel tot een mooi beslag.
  2. Zet de pan op het vuur en doe de kokosolie erin.
  3. Schenk met een soeplepel het beslag in de pan en laat het op laag vuur een paar minuten staan. Draai de pannenkoek(en) om en laat nog een paar minuten staan op laag vuur.

Voedingstips: 

Tip 1: Als je een teppanyaki plaat hebt, dan zet je de plaat op 150 graden. Je kan vervolgens meerdere pannenkoeken tegelijk klaarmaken.
Tip 2: Tijdens het bakken van je pannenkoeken kan je ook alvast maaltijden klaarmaken voor de dagen die komen gaan.

Met dit beslag hebben wij 22 pannenkoekjes gemaakt.

Voedingswaarde per pannenkoek:

Calorieën 77,5 kcal
Koolhydraten 5,8 gram
Eiwitten 7,8 gram
Vetten 2,5 gram

Wil jij een complete maaltijd?
Doe als topping wat kwark (in dit geval senoble kwark), honing, blauwe bessen en/of frambozen erop.

Video: Verrukkelijke vanille pancakes

Zie foto:

  • 6 vanille pancakes
  • 35 gram blauwe bessen
  • 35 gram frambozen
  • 75 gram senoble kwark
  • 15 gram honing

Voedingswaarden:

Calorieën 603 kcal
Koolhydraten 55 gram
Eiwitten 53 gram
Vetten 17 gram

Over de schrijver
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23. Daarnaast ben ik Nederlands Kampioen Judo geworden onder de 15 jaar en heb ik daarna nog op verschillende judotoernooien gestaan – waaronder het EK. Ook stond ik bij de senioren enkele keren op het podium. Doordat ik op jonge leeftijd al in aanraking kwam met de topsport ontstond er bij mij al vroeg interesse in het optimaliseren van voeding en training. Ik heb verschillende certificaten en diploma’s gehaald en ben jarenlang begeleid door Paul Lammers, een van de beste krachttrainers van Nederland. Ik blijf mijn kennis tot op de dag van vandaag bijspijkeren om mijn klanten zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.
Reactie plaatsen