Thuis trainen
Thuis trainen

Voorkeur voor thuis trainen?

Thuis trainen is niet voor iedereen weggelegd. In een wereld waarin we nu leven is tijd een kostbaar iets. Mensen hebben een drukke baan en hebben daarnaast nog een druk gezins-/sociaal leven. De keuze om thuis te trainen is dan al snel gemaakt. De prioriteit om naar een sportschool te gaan is er niet of je hebt er gewoon geen behoefte aan.

Wij begeleiden veel mensen die thuis trainen en dat werpt zeker zijn vruchten af. Of je nou wel of geen materialen thuis hebt, je kan altijd aan de slag. Wij laten je aan de hand van een aantal video’s zien dat je op verschillende manieren thuis kunt trainen zonder daadwerkelijk trainingsmaterialen aan te schaffen. Deze oefeningen zijn zowel geschikt voor mensen die wat sterker willen worden, als voor mensen die hun conditie willen verbeteren.

Video: TLV handdoek workout

Video: Top 5 beste cardio oefeningen voor thuis

 Video: Top 5 buikspieroefeningen voor thuis

Video: De stoel workout voor maximale fitheid

Afspeellijst vrije oefeningen

Kies een workout die bij jou past en wees niet bang om uit je comfort zone te stappen. Je moet af en toe over je grenzen heen gaan om veranderingen plaats te laten vinden. Een juiste arbeid/rust verhouding is hierbij natuurlijk wel van essentieel belang.

Is thuis trainen niet voor jou weggelegd?

Dat kan natuurlijk ook. Sommige associëren hun thuis met rust en ontspanning, trainen hoort daar niet bij. Doe ook niet iets wat je stom vindt of wat niet goed aanvoelt. Je houdt het op deze manier maar even vol en op de lange termijn stop je er weer mee. Kies iets wat je leuk vindt en waar jij je goed bij voelt, breng hier vervolgens ritme in. Integreer het in je levensstijl en geniet van je trainingen. Ervaar eens hoe lekker het is om te trainen, want dat gevoel kan heel verslavend werken kunnen wij je vertellen.

Wil je meer op maat gemaakte thuis trainingsschema’s ontvangen? Dat kan, want met onze online begeleiding stellen wij om de vier weken een nieuw trainingsschema voor je op. Interesse? Neem dan hier contact met ons op.

Over de schrijver
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23. Daarnaast ben ik Nederlands Kampioen Judo geworden onder de 15 jaar en heb ik daarna nog op verschillende judotoernooien gestaan – waaronder het EK. Ook stond ik bij de senioren enkele keren op het podium. Doordat ik op jonge leeftijd al in aanraking kwam met de topsport ontstond er bij mij al vroeg interesse in het optimaliseren van voeding en training. Ik heb verschillende certificaten en diploma’s gehaald en ben jarenlang begeleid door Paul Lammers, een van de beste krachttrainers van Nederland. Ik blijf mijn kennis tot op de dag van vandaag bijspijkeren om mijn klanten zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.
Reactie plaatsen