Springtouw training

Springtouw Workout

4 springtouw workout oefeningen

Een springtouw is een makkelijk en simpel product dat bijna iedereen kan gebruiken. Een springtouw is bedoeld om plezier te geven aan jong en oud . Het leuke aan een springtouw is, dat het ook nog is veel calorieën verbrandt als je ermee bezig bent.

Je kunt zomaar een springtouw workout doen zonder dat je het door hebt. Daarom is het springtouw een uitstekend middel om aan je uithoudingsvermogen te werken, af te vallen, als opwarming of je lichaam een andere uitdaging te geven.

Je kunt het overal gebruiken en op elk moment van de dag kan je een springtouw workout doen. Hieronder hebben wij vier springtouw oefeningen die je kunt gaan uitproberen. Probeer alle vier de springtouw oefeningen 1 minuut lang te doen met 10 seconden rust ertussen. Doe de springtouw workout dan drie keer achter elkaar en klaar ben je.

Een hele training met het springtouw in slechts 13 minuten! Maar natuurlijk snappen we het ook als je maar 1 of 2 keer de oefeningen wilt herhalen in plaats van 3:)

De springtouw workout oefeningen:

1. Skipping 

Aanwijzingen Skipping: 
1. Houd het hoofd neutraal op de romp en houd de rug recht.
2. Pak het springtouw vast, maak een draaiende polsbeweging en spring omhoog.

2. Double unders

Aanwijzingen double unders – Jump rope : 
1. Pak het touw vast en maak draaiende polsbewegingen.
2. Spring omhoog en laat het touw twee keer onder je doorgaan per sprong

3. Running in place

Aanwijzingen running in place – Jump rope: 
1. Pak het touw vast, maak draaiende polsbewegingen en ren op de plaats.

4. One foot alternated skipping jump rope

Aanwijzingen one foot alternated skipping jump rope: 
1. Pak het touw vast en maak draaiende polsbewegingen. Spring omhoog op één been en wissel je benen af.

“Challenge yourself”

Wil je meer oefeningen voor jouw springtouw workout? Klik dan hier

Number of posts: 
572
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram