Salade van meloen, rucola en rauwe ham
01 oktober 2013 

Salade van meloen, rucola en rauwe ham

Ingrediënten:

  •  150 gram rauwe ham in reepjes
  • 1/2 galiameloen, in kleine stukjes
  • 1 zak rucola (sla, 75 g)
  • 6 cherry tomaten (12 halve)
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 1 tl mosterd
  •  1 el rodewijnazijn
  • 3 el olijfolie extra vierge

*Evt parmezaanse kaas (zoals op de foto)
*Evt extra sla (zoals op de foto)

Bereiding:

  1.  Bak de ham in een koekenpan zonder kokosvet of boter. Ongeveer 3-5 minuten toch de ham krokant is.
  2. Laat de ham uitlekken en afkoelen op een bord.
  3. Meng de meloen, rucola, sla, gesneden cherry tomaten en de ui in een schaal.
  4. Breng de mosterd, azijn en de olie samen tot een vinaigrette en voeg naar smaak peper en zeezout toe.
  5. Verdeel de vinaigrette over de salade (hoeveelheid naar smaak).
  6. Breek de repen ham erboven en voeg naar smaak nog wat Parmezaanse kaas toe.

Voedingswaarde:

Calorieën 480 kcal
Koolhydraten 7 gram
Eiwitten 41 gram
Vetten 30 gram

“Wil je meer van dit soort recepten? Klik dan hier!”

Over de schrijver
Reactie plaatsen