Salade van meloen en rauwe ham

Salade van meloen, rucola en rauwe ham

Ingrediënten:

 •  150 gram rauwe ham in reepjes
 • 1/2 galiameloen, in kleine stukjes
 • 1 zak rucola (sla, 75 g)
 • 6 cherry tomaten (12 halve)
 • 1 rode ui, in dunne ringen
 • 1 tl mosterd
 •  1 el rodewijnazijn
 • 3 el olijfolie extra vierge

*Evt parmezaanse kaas (zoals op de foto)
 *Evt extra sla (zoals op de foto)

Bereiding:

 1.  Bak de ham in een koekenpan zonder kokosvet of boter. Ongeveer 3-5 minuten toch de ham krokant is.
 2. Laat de ham uitlekken en afkoelen op een bord.
 3. Meng de meloen, rucola, sla, gesneden cherry tomaten en de ui in een schaal.
 4. Breng de mosterd, azijn en de olie samen tot een vinaigrette en voeg naar smaak peper en zeezout toe.
 5. Verdeel de vinaigrette over de salade (hoeveelheid naar smaak).
 6. Breek de repen ham erboven en voeg naar smaak nog wat Parmezaanse kaas toe.

Voedingswaarde:

Calorieën 480 kcal
Koolhydraten 7 gram
Eiwitten 41 gram
Vetten 30 gram

Number of posts: 
568
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram