Ingrediënten:
- 150 gram rauwe ham in reepjes
- 1/2 galiameloen, in kleine stukjes
- 1 zak rucola (sla, 75 g)
- 6 cherry tomaten (12 halve)
- 1 rode ui, in dunne ringen
- 1 tl mosterd
- 1 el rodewijnazijn
- 3 el olijfolie extra vierge
*Evt parmezaanse kaas (zoals op de foto)
*Evt extra sla (zoals op de foto)
Bereiding:
- Bak de ham in een koekenpan zonder kokosvet of boter. Ongeveer 3-5 minuten toch de ham krokant is.
- Laat de ham uitlekken en afkoelen op een bord.
- Meng de meloen, rucola, sla, gesneden cherry tomaten en de ui in een schaal.
- Breng de mosterd, azijn en de olie samen tot een vinaigrette en voeg naar smaak peper en zeezout toe.
- Verdeel de vinaigrette over de salade (hoeveelheid naar smaak).
- Breek de repen ham erboven en voeg naar smaak nog wat Parmezaanse kaas toe.
Voedingswaarde:
Calorieën 480 kcal
Koolhydraten 7 gram
Eiwitten 41 gram
Vetten 30 gram